Kan ik mijn hulp houden als mijn indicatie straks vervalt? Zelf bepalen door wie ik mij laat verzorgen, dat is wat ik wil.

U kunt als uw dat wilt ook zonder indicatie - of naast uw indicatie - zelf zorg inkopen bij Careaz. We noemen dat ‘particuliere zorg’. Deze zorg betaalt u zelf. De kosten variëren. Zo verschilt bijvoorbeeld de prijs voor de hulp bij het huishouden van de prijs voor persoonlijke verzorging. De consulenten van Careaz kunnen de tarieven voor u op een rij zetten. Zij verwerken uw keuze vervolgens in een zorgovereenkomst die helemaal op uw persoonlijke situatie is afgestemd.

Zorg bestellen met een Persoonsgebonden Budget (PGB)

Met het Persoonsgebonden Budget (PGB) koopt u ook zelf zorg en begeleiding in bij Careaz, bijvoorbeeld hulp bij het huishouden. Het verschil met particuliere zorg is dat het bij een PGB om zorg met een indicatie gaat. De kosten worden dan betaald uit het budget dat u heeft gekregen. Om in aanmerking te komen voor een PGB, heeft u een indicatie nodig van het CIZ of van de gemeente. In deze indicatie staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Voor alle duidelijkheid: ook mensen met een PGB kunnen bij Careaz kiezen uit een compleet pakket aan zorg en dienstverlening. Informeer er vrijblijvend naar bij onze consulenten.