Terugkijkend op mijn leven vraag ik me af of ik het goed heb gedaan. Kan ik op mijn leeftijd nog iets voor anderen betekenen?

Als u:

  • behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek;
  • een moment van bezinning zoekt;
  • hardop wilt nadenken over uw leven tot nu toe;
  • vooruit wilt kijken naar uw levenseinde

dan kunnen geestelijk verzorgers u daar wellicht bij helpen. Zij ondersteunen mensen met levensvragen en bevorderen zingeving. U bent namelijk niet de enige die deze vragen heeft. De geestelijk verzorgers gaan met u in gesprek, ongeacht uw levensbeschouwing.

Samenwerken voor inwoners in de Oost-Achterhoek

De geestelijk verzorgers van Careaz, Marga Klompé en Streekziekenhuis Koningin Beatrix richtten samen een werkgroep Levensvragen op. Het doel van de werkgroep is zich regionaal inzetten voor meer bewustwording en ondersteuning van levensvragen en zingeving. Niet alleen cliënten van Careaz, Marga Klompé of patiënten van het SKB kunnen een beroep doen op de Werkgroep Levensvragen. De uitnodiging geldt voor alle inwoners in het oosten van de Achterhoek.

De werkgroep organiseert:

Koffie met een (luisterend) oortje
Praat u graag eens met anderen over levensvragen die passen bij onderstaande thema’s? Kom dan naar ‘Koffie met een (luisterend) oortje. Geestelijk verzorgers gaan graag met u in gesprek. Dit onder het genot van een kopje koffie. Data van Koffie met een (luisterend) oortje leest u in uw regionale krant of neem contact op met de geestelijk verzorgers (zie onderaan).

Café Doodgewoon
Bij slecht nieuws staat de wereld op z’n kop. Voor zowel degene die het bericht krijgt als voor de naasten. Er is verwarring, een bodemloze put. Iemand kan boosheid voelen, ontredderd zijn. Wat gebeurt er allemaal? Moet alles wat kan en wil ik dat wel? Waar haal ik kracht vandaan? Wat vind ik werkelijk belangrijk? Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in het Oosten van Achterhoek waar u kunt praten over thema’s van palliatieve zorg. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Met elkaar gaan we op zoek naar wat u kan helpen en welke personen daarbij behulpzaam kunnen zijn. Data van Café Doodgewoon in Lievelde, Borculo en Aalten staan hier, leest u in uw regionale krant of neem contact op met de geestelijk verzorgers (zie onderaan).

Zorgverleners, vrijwilligers en organisaties

De werkgroep Levensvragen is er ook voor professionals en vrijwilligers.

Scholing
Geestelijke zorg van Marga Klompé ontwikkelde een drietal scholingsmodules:

  • omgaan met verlies;
  • omgaan met Levensvragen;
  • spiritualiteit binnen de palliatieve zorg.

Deze scholing worden verzorgd door de geestelijk verzorgers van Marga Klompé. Wilt u een module volgen of wilt u deze aanbieden aan uw medewerkers of vrijwilligers, stuur dan een e-mail (zie hieronder).

Contact

Voor contact of meer informatie kunt u een e-mail sturen naar de geestelijk verzorgers via levensvragen.oostachterhoek@gmail.com of bel met telefoonnummer 06-53 98 40 52.