Creatief bezig zijn, dat vind ik zo fijn om te doen! Kan vader leuke dingen doen bij Careaz?

Vindt u het fijn om creatief bezig te zijn? Speelt u graag een spelletje? Bent u op zoek naar aanspraak? Heeft u lichamelijke zorg nodig en wilt u er toch eens even uit? Zoekt u een zinvolle dagbesteding voor een partner met dementie of depressieve klachten? Hoe de situatie ook is, u kunt altijd bij Careaz terecht voor leuke, creatieve en gezellige activiteiten!

 

Kom d'r in!

Welzijnscoaches van Careaz bedenken elke maand een nieuw programma vol verschillende activiteiten voor mensen met en zonder een indicatie voor dagzorg. Dankzij de hulp van vrijwilligers genieten deze mensen in het Grand Café van muziek, spelletjes, bewegen en creatieve bijeenkomsten. Benieuwd wat er zoal  bij Careaz te doen is? Klik hier voor een overzicht van de activiteiten van deze maand in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde. Ook voor gewoon een gezellig kopje koffie of thee bent u in het Grand Café van harte welkom!

 

Geef een activiteit cadeau

Op zoek naar een cadeautje? Geef een Careaz cadeaubon! Leuk om zo bijvoorbeeld een iPad-cursus cadeau te geven. Een bedrag geven voor koffie drinken, een warme maaltijd eten of een activiteit in het Grand Café kan ook. De cadeaubon is verkrijgbaar bij de receptie van Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo en Careaz J.W. Andriessen in Borculo.

 

Activiteiten voor mensen met dementie (PG)

Heeft u een partner, vader of moeder met dementie? Careaz heeft voor ook hen een activiteitenprogramma dat aansluit bij wat iemand nog kan en wil. Professionele medewerkers zorgen samen met vrijwilligers voor gezelligheid, structuur en meer zelfvertrouwen bij de deelnemers. Hoe we dat doen, leest u hier.

 

Activiteiten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Ook zelfstandig wonende ouderen met een intensieve begeleiding- en verzorgingsbehoefte, waaronder mensen met verminderde zelfregie of chronisch psychiatrische en/of psychosociale problemen, kunnen bij Careaz terecht voor dagactiviteiten. Dit voorkomt een sociaal isolement en vermindert de belasting van mantelzorgers. Een professionele medewerker van Careaz maakt een zorgplan dat erop gericht is iemand zolang mogelijk zelfstandig te laten wonen, leven en om te leren gaan met zijn of haar beperking.

  

Wat zijn de kosten?

  • Iedereen kan meedoen aan de activiteiten voor Careaz, maar niet iedereen heeft dezelfde kosten. Afhankelijk van uw situatie kunt u een deel van de kosten van de activiteiten en het vervoer financieren met een indicatie voor begeleiding. Zonder indicatie betaalt u deze kosten zelf.
  • Bij het Wmo-loket van uw gemeente kunt u een indicatie voor begeleiding aanvragen. Er zijn afhankelijk van uw situatie drie varianten mogelijk: basis, middel en zwaar. Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het (gezamenlijk) inkomen en kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.
  • Met een indicatie voor begeleiding is het ook mogelijk de activiteiten via uw persoonsgebonden budget (PGB) bij Careaz in te kopen.
  • Geen indicatie? Dan betaalt u zelf voor de activiteit. De hoogte van dit bedrag hangt af van de activiteit. Voor alle duidelijkheid: het vervoer is zonder indicatie niet bij de activiteiten inbegrepen.
  • In Oost Gelre kunnen mensen zonder indicatie een Careaz Wijkpas aanschaffen. Deze Wijkpas geeft afhankelijk van de activiteit recht op 10% of 15% korting en is aan te vragen bij de receptie van Careaz Antoniushove.
  • Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel gerust met de consulenten van Careaz.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.