Ik wil thuis sterven. In mijn eigen bed. Kan ik bij Careaz terecht nu ik weet dat ik niet meer beter word?

De laatste levensfase is een intense fase, voor uzelf en voor de mensen om u heen. Een vertrouwde omgeving waarin u uzelf kunt zijn, speelt dan een belangrijke rol. De deskundige medewerkers van Careaz ondersteunen u en uw naasten daarbij. Wanneer het nodig is, krijgt u thuis dag en nacht die zorg en begeleiding die op dat moment bij u past. Zorg door de verzorgenden die al kent, aangevuld met medewerkers van ons specialistisch verpleegkundig team. Zo vullen we samen met u, uw huisarts en naasten de laatste periode van uw leven zo persoonlijk en respectvol mogelijk in.

Waakmand

Om de mensen om u heen te steunen, bieden wij hen een waakmand aan. Hierin zit naast informatie onder andere  ook achtergrondmuziek, olie om handen te masseren, een vaas voor bloemen, gedichten- en gebedenbundels, een bijbel en sfeerkaarsen.

De mogelijkheid te verhuizen

Als thuis blijven niet meer kan, kunt u bij woonzorgcentrum Careaz Antoniushove terecht in een eigen kamer. Met de zorg en uw naasten dichtbij houdt u ook hier de regie tijdens uw laatste levensfase.

Wat zijn de kosten?

  • Voor zorg thuis of verblijf bij Careaz Antoniushove tijdens de laatste levensfase is een indicatie nodig. Deze zorgt ervoor dat de kosten worden vergoed. U betaalt u geen eigen bijdrage, maar het kan wel zijn dat u uw eigen risico van de zorgverzekering moet betalen. Uw zorgverzekeraar kan hier duidelijkheid over geven.
  • Het is ook mogelijk om thuiszorg tijdens uw laatste levensfase particulier of via het persoonsgebonden budget (PGB) bij Careaz in te kopen.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.