Ons huis was altijd zo netjes. Nu lukt me dat niet meer. Moeder heeft moeite het huishoudelijk werk te overzien. Wat nu?

In een opgeruimd en schoon huis kunt u prettig leven. Maar als het inplannen en uitvoeren van de huishoudelijk taken niet meer vanzelf gaat, staat Careaz voor u klaar. Onze professionele hulpen helpen u bij het organiseren en ook bij bijvoorbeeld het stofzuigen, dweilen, ramen zemen, strijken of wassen. Ze nemen die werkzaamheden waar u niet toe in staat bent van u over. U kunt bij Careaz rekenen op zo veel mogelijk dezelfde vertrouwde gezichten. Iemand die u en uw wensen goed kent en uw huis tot in de puntjes verzorgt.

Wat zijn de kosten?

  • Huishoudelijk hulp 2 valt onder de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo), die regelt dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Medewerkers van het Wmo-loket van uw gemeente bepalen samen met u wat daarvoor nodig is. De indicatie van de gemeente zorgt ervoor dat uw kosten grotendeels worden vergoed uit de Wmo. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het (gezamenlijk) inkomen en vermogen. Deze kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens de gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.
  • Het is ook mogelijk hulp bij het huishouden particulier of via het PGB bij Careaz in te kopen.
  • Huishoudelijke hulp 1 wordt sinds 1 januari 2016 niet meer door Careaz geleverd.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.