Na mijn beroerte kan ik niet meer thuis wonen. De zorg voor mijn chronisch zieke man wordt me te ingewikkeld.

Wanneer thuiswonen door een lichamelijke beperking niet meer gaat, kunt u voor verpleeghuiszorg terecht bij Careaz in Borculo, Dinxperlo en in Lichtenvoorde. U woont daar in een eigen appartement met een aparte slaap-, woon- en badkamer. Alle kamers zijn voorzien van wandbekleding, gordijnen en vloerbedekking. U neemt zelf uw persoonlijke spullen mee en richt hiermee de kamer naar eigen smaak in.

 

Ontmoeten en activiteiten

Naast uw eigen appartement is er meestal een gezamenlijke en gezellige woonkamer om andere bewoners te ontmoeten. U kunt gebruikmaken van het Grand Café, winkeltje, de kapper en de technische dienst. Wanneer u zin heeft, neemt u deel aan activiteiten die elke week georganiseerd worden, zoals optredens, kerkelijke vieringen, bingo of modeshows.

 

Medische en persoonlijke zorg

Aan alle locaties van Careaz is een multidisciplinair team verbonden. Dat betekent dat een specialist ouderengeneeskunde, een psycholoog, een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een maatschappelijk werker samenwerken om u de beste zorg te verlenen. Zorg op maat noemen wij dat. Maar ook het welzijn van mensen vinden we belangrijk. U wilt af en toe een arm om u heen, een luisterend oor, samen een wandeling maken of een spelletje doen. Ook dat hoort bij goed voor iemand zorgen. Onze medewerkers kunnen de persoonlijke en unieke aandacht van familie of vrienden niet vervangen. Wel kunnen we sámen met hen die aandacht geven, zodat u zich bij ons thuisvoelt.

 

Vaste gezichten

Voor de dagelijkse zorg kunt u rekenen op een klein, vast team van professionals en vrijwilligers. Zij zorgen samen met u, uw familie en vrijwilligers voor een goede daginvulling. Wel zo vertrouwd!

 

Meteen verhuizen?

Het kan zijn dat er een wachtlijst is. Dat betekent dat u mogelijk niet direct kunt verhuizen. Informatie hierover kunt op opvragen bij de consulenten van Careaz. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via het centrale telefoonnummer:
0544 - 39 70 10.

 

Wat zijn de kosten?

Voor wonen met complexe lichamelijke zorg is een indicatie nodig. De consulent van Careaz vraagt deze indicatie desgewenst voor u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen en vermogen. De kosten kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.

 

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.|