Naar het ziekenhuis? En mijn dementerende partner dan? Het is me even te zwaar. Kan iemand tijdelijk voor moeder zorgen?

 

Er zijn situaties denkbaar waarbij het voor u even niet mogelijk is voor uzelf, uw partner of vader of moeder te zorgen. Een voorbeeld hiervan is dat u als mantelzorger tijd voor u zelf nodig heeft om de zorg voor een ander vol te kunnen houden. Logeren bij Careaz biedt dan uitkomst. Logeren bij Careaz betekent dat u of uw dierbare in Borculo, Lichtenvoorde of Dinxperlo die zorg krijgt die nodig is, maar ook mee kan doen met de activiteiten. Een veilig en vertrouwd gevoel!

 

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk de situatie. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Voor de kosten van de zorg is een indicatie van de gemeente of het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Is deze er niet, dan helpt de consulent van Careaz  u desgewenst bij het aanvragen ervan. Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen en kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.
  • Wat ook kan: u koopt het logeren en de zorg particulier in bij Careaz. Alle kosten zijn dan voor uw eigen rekening. Soms vergoedt de aanvullende ziektekostenverzekering een deel van de kosten, dus dat is het navragen waard.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.