Mijn ziekte vraagt even extra verzorging. Kan ik bij jullie aansterken? Vader krijgt een nieuwe heup en kan niet thuis herstellen. Wat nu?

 

U bent net geopereerd, maar kan niet meteen terug naar huis. U bent ziek en uw arts adviseert u aan te sterken in een omgeving waar er goed voor u gezorgd wordt. In deze situaties biedt tijdelijk wonen bij Careaz uitkomst. In de drie woonzorgcentra van Careaz, in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde, kunt u herstellen tot u weer naar huis kunt. U heeft een eigen ingerichte zit/slaapkamer met een kleine keuken met koelkast en een badkamer met douche en toilet. De kamer is voorzien van een hooglaag-bed en personenalarmering, zodat u ieder moment een verzorgende kunt oproepen. De maaltijden gebruikt u op uw kamer of samen met anderen in de huiskamer of het restaurant. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van alle voorzieningen en activiteiten in het woonzorgcentrum. Zo kunt u onder meer samen koffie drinken, bewegen, naar de kapper gaan of een kerkelijke viering bijwonen.

 

Wat zijn de kosten?

  • Voor tijdelijk wonen bij Careaz tijdens ziekte of na een ziekenhuisopname is een indicatie nodig uit de Zorgverzekeringswet (eerste lijnsverblijf/ELV). Het ziekenhuis of uw behandelend arts vraagt deze voor u aan. Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage, alleen uw eigen risico van de zorgverzekering.
  • Wat ook voorkomt is dat mensen thuis wonen met een WLZ-indicatie. Voor tijdelijk wonen met een WLZ-indicatie geldt dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt  echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen en vermogen. De kosten kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.