Nu kan ik zelf weer naar mijn broer voor een kopje koffie, zo fijn! Sinds zijn rollator gaat vader niet meer op pad. Is er een oplossing?

Wanneer u (tijdelijk) minder mobiel bent, is even koffie drinken bij familie of een sportwedstrijd van uw kleinzoon bezoeken niet vanzelfsprekend. U bent afhankelijk van anderen die u niet altijd wil belasten. Als u dit herkent, biedt de Electrocar uitkomst. Vrijwillige chauffeurs brengen u graag naar uw bestemming. De Electrocar is er voor alle inwoners, dus niet alleen voor cliënten van Careaz.

 

Sociale contacten

De electrocar is een vervoermiddel dat u kosteloos naar uw alledaagse bezoekjes brengt: even naar uw broer voor een kopje koffie of op verjaardagsvisite bij uw vriendin. Naar een Grand Café van Careaz voor een lekkere maaltijd of gezellige activiteit, naar een afspraak bij de huisarts, kapper of een kleine boodschap in het dorp. Een rollator, opklapbare rolstoel of zware boodschappentas kan dus gewoon mee. Met de Electrocar kunt u wanneer het u uitkomt uw social contacten blijven (onder)houden.

 

Electrocar Lichtenvoorde 

De Electrocar in Lichtenvoorde rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. De chauffeur brengt u binnen een straal van 5 kilometer rondom Lichtenvoorde van deur naar deur. Bel voor een rit tussen 08.30 en 17.00 uur naar de chauffeur via telefoonnummer 06 - 22 15 47 21. Reserveer op tijd!

 

Electrocar Dinxperlo

De Dinxperse Electrocar rijdt 7 dagen per week van 09.00 tot 19.00 uur. De chauffeur brengt u binnen een straal van 6 kilometer rondom Dinxperlo van deur naar deur. Reserveren kan tussen 9.00 en 19.00 uur via de chauffeur op telefoonnummer: 06 - 10 45 78 04. Reserveer op tijd, want meer mensen maken gebruik van de Electrocar. Uw telefoonnummer wordt gevraagd zodat u bij te combineren ritjes gebeld kunt worden over veranderende tijden.

 

In Borculo

Ook in Berkelland is er vervoer voor mensen die minder mobiel zijn: de Naoberbus. Een onafhankelijke stichting, die los staat van Careaz, regelt dit voor u. Hier leest u alle informatie.

 

Wat zijn de kosten?

  • Een rit met de Electrocar in Lichtenvoorde en Dinxperlo is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud aan de chauffeur is van harte welkom.
  • Voor de Naoberbus in Berkelland heeft u een reispas nodig waarmee u een strippenkaart koopt. Op de website van deze bus staat hoe u deze pas aanvraagt en welke tarieven u betaalt.