Mijn gezondheid en geheugen laten me steeds meer in de steek. Thuis wonen gaat niet meer. Waar kan ik naar toe?

 

Natuurlijk wilt u zolang mogelijk alles zelf doen, maar als dat niet meer gaat, wat dan? Wonen in uw eigen appartement in het woonzorgcentrum van Careaz is dan een goed alternatief. U woont zelfstandig, maar heeft alle hulp onder handbereik. Een veilig gevoel voor u en de mensen in uw omgeving. 

 

Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde staat midden in het centrum aan de Rapenburgsestraat 33 het woonzorgcentrum van Careaz Antoniushove. In het vierde kwartaal van 2020 zal worden gestart met de sloop van dit gebouw en de nieuwbouw van een geheel nieuwe woonvoorziening op dezelfde locatie. Tijdens de bouwperiode wonen de bewoners van Careaz Antoniushove in een tijdelijke, nieuw te bouwen woonvoorziening aan de Kievitstraat 75 in de wijk Flierbeek in Lichtenvoorde, waarvoor de voorbereidende bouwwerkzaamheden al zijn gestart. Blijf hier op de hoogte van de prachtige nieuwbouwplannen en de voortgang van de bouw.

 

In Careaz Antoniushove wonen zowel mensen alleen als echtparen. Ook zijn er vier appartementen voor mensen die tijdelijk bij Careaz wonen. U krijgt er uw eigen woon-, slaap- en badkamer, die u inricht met uw eigen spullen. Samen met u en uw familie kijken we hoe de zorg het beste kan worden geregeld. Ook kunt u gezellig deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals optredens, kaarten of handwerken en gebruikmaken van verschillende voorzieningen in het huis.

 

Van alle gemakken voorzien

Bovendien zijn er in Careaz Antoniushove verschillende voorzieningen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

  • Een Grand Café waar u alleen of samen met medebewoners, familie en vrienden kunt eten en drinken, praten, lezen, computeren, televisie kijken, biljarten of een spelletje kan spelen.
  • Een winkeltje voor kleine boodschappen. Deze is met uitzondering van zondag dagelijks geopend.
  • Gratis een rolstoel lenen.
  • Een coupeuse, kapper en pedicure, die wekelijks langskomen.
  • Een grote tuin met terras en beweegtoestellen, waar u van het mooie weer kunt genieten.

Het kan zijn dat er een wachtlijst is. Dat betekent dat u mogelijk niet direct kunt verhuizen. Informatie hierover kunt op opvragen bij de consulenten van Careaz. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via het centrale telefoonnummer:
0544 - 39 70 10.

 

 

Wonen met verpleeghuiszorg

Naast het woonzorgcentrum wonen er bij Careaz Antoniushove ook mensen met dementie. Zij wonen verdeeld over twee scheinschalige woongroepen en maken, indien mogelijk, ook gebruik van de activiteiten  en faciliteiten van het huis.

 

Geschiedenis

Vijftien 'bejaarden' in een villa: zo begon het tehuis voor 'ouden van dagen' Sint Antonius Hove in de jaren vijftig. Bejaardenhuizen waren vlak na de oorlog zeldzaam. Ouderen werden thuis door de kinderen verzorgd, zeker in de relatief jeugdige en agrarische Achterhoek. Wanneer de kinderen niet in staat waren de hulpbehoevende ouders te verzorgen, belandden de ouderen vaak in het plaatselijke ziekenhuis. Dat bleek maar al te vaak een eindstation. Vier notabelen uit de Keistad, Pastoor Teunissen, huisarts De Nooyer, bankkassier Pothof en fabrikant Hulshof, signaleerden dit probleem en kwamen in 1950 met het plan. Het zorgzame viertal kocht op 26 mei 1950 het Dokter Besselinkhuis aan de Rapenburgsestraat. Een paar maanden later, op 21 augustus, richtten zij de Stichting 'Sint Antonius Hove' op. Zo gingen voortaan alleen echt zieke ouderen naar het ziekenhuis en konden gezonde mensen op menswaardige wijze hun oude dag slijten. En zo werd Antoniushove geboren.

 

Wat zijn de kosten?

Voor wonen in het woonzorgcentrum is een indicatie nodig. De consulent van Careaz vraagt deze indicatie desgewenst voor u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het  inkomen en vermogen. De kosten kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.

 

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.