Mijn gezondheid en geheugen laten me steeds meer in de steek. Thuis wonen gaat niet meer. Waar kan ik naar toe?

Natuurlijk wilt u zolang mogelijk alles zelf doen, maar als dat niet meer gaat, wat dan? Wonen in uw eigen appartement in het woonzorgcentrum van Careaz is dan een goed alternatief. U woont zelfstandig, maar heeft alle zorg onder handbereik. Een veilig gevoel voor u en de mensen in uw omgeving.

 

Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo

In Dinxperlo staat aan de Veensgracht 1 het woonzorgcentrum van Careaz Dr. Jenny. Er wonen zowel mensen alleen als echtparen. Ook zijn er twee appartementen voor mensen die tijdelijk bij Careaz wonen. U krijgt er uw eigen woon-, slaap- en badkamer, die u inricht met uw eigen spullen. Uiteraard ontvangt u precies die zorg die nodig is, maar u kunt ook gezellig deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals bewegen, optredens, kaarten of handwerken. De activiteiten, maar ook andere informatie over Careaz Dr. Jenny leest u ook in huiskrant De Schakel.

 

Van alle gemakken voorzien

Bovendien zijn er in Careaz Dr. Jenny  verschillende voorzieningen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

  • Een Grand Café waar u alleen of samen met medebewoners, familie en vrienden kunt eten en drinken.
  • De Orangerie waar u alleen of samen met medebewoners, familie en vrienden kunt lezen, biljarten, een spelletje kan spelen of een feestje kan geven.
  • Een winkeltje voor kleine boodschappen. Deze is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Is een artikel niet voorradig, dan kunt u dit bestellen. Het product ligt dan de volgende dag voor u klaar.
  • Gratis lenen van hulpmiddelen, zoals scootmobiel, duofiets en rolstoelen.
  • Een coupeuse, kapper en pedicure, die wekelijks langskomen.
  • Een ruimte voor de fysiotherapie.
  • Een grote tuin met meerdere terrassen waar u van het mooie weer kunt genieten.

Het kan zijn dat er een wachtlijst is. Dat betekent dat u mogelijk niet direct kunt verhuizen. Informatie hierover kunt op opvragen bij de consulenten van Careaz. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via het centrale telefoonnummer:
0544 - 39 70 10.

 

 

Wonen met verpleeghuiszorg

Naast het woonzorgcentrum wonen er bij Careaz Dr. Jenny ook mensen met dementie, het syndroom van Korsakov en mensen die complexe lichamelijke zorg nodig hebben. Zij wonen verdeeld over verschillende woongroepen en kunnen ook gebruikmaken van de activiteiten en voorzieningen van het huis.

 

Geschiedenis

Midden in het grensdorp Dinxperlo ligt Careaz Dr. Jenny. Op deze plek stond eerst de villa van wijlen Dr. Jenny, destijds huisarts in Dinxperlo, en zijn echtgenote. Mevrouw Jenny richtte samen met drie kerkgenootschappen het Dr. Jenny Rusthuis op. Eind jaren zestig was het tijd voor een nieuw gebouw. Dit kwam op de plaats van de villa van de familie Jenny. Daarna volgde in 1998 een uiterst modern woonzorgcentrum met een vriendelijke uitstraling, zijn karakteristieke glazen brug en mooie tuin die uitnodigt voor een wandeling.

 

Wat zijn de kosten?

Voor wonen in het woonzorgcentrum is een indicatie nodig. De consulent van Careaz vraagt desgewenst deze indicatie desgewenst voor u aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het  inkomen en vermogen. De kosten kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.

 

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.