Mijn gezondheid en geheugen laten me steeds meer in de steek. Thuis wonen gaat niet meer. Waar kan ik naar toe?

Natuurlijk wilt u zolang mogelijk alles zelf doen, maar als dat niet meer gaat, wat dan? Wonen in uw eigen appartement in het woonzorgcentrum van Careaz is dan een goed alternatief. U woont zelfstandig, maar heeft alle zorg onder handbereik. Een veilig gevoel voor u en de mensen in uw omgeving.

 

Careaz J.W. Andriessen in Borculo

In Borculo staat aan de Koppeldijk 40 het woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen. Een nieuw gebouw dat in 2011 werd geopend. Er wonen zowel mensen alleen als echtparen. U krijgt er uw eigen woon-, slaap- en badkamer, die u inricht met uw eigen spullen. Samen met u en uw familie kijken we hoe de zorg het beste kan worden geregeld. Ook kunt u gezellig deelnemen aan activiteiten, zoals optredens, kaarten of handwerk.

 

Van alle gemakken voorzien

Bovendien zijn er in Careaz J.W. Andriessen verschillende voorzieningen om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken.

  • Een Grand Café waar u alleen of samen met uw medebewoners, familie en vrienden kunt eten, drinken, lezen, computeren of mee kunt doen aan activiteiten.
  • Een winkel voor kleine boodschappen. Deze is elke werkdag van 10.15 - 11.15 uur geopend.
  • Een coupeuse, kapper en pedicure die wekelijks langskomen.
  • Een ruimte voor bewegen en fysiotherapie.
  • Een stilteruimte voor een moment van bezinning.
  • Wekelijks een kerkelijke viering.
  • Een bibliotheek met grootletter- en gesproken boeken.
  • Een overdekt terras waar u van het mooie weer kunt genieten.

Het kan zijn dat er een wachtlijst is. Dat betekent dat u mogelijk niet direct kunt verhuizen. Informatie hierover kunt op opvragen bij de consulenten van Careaz. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via het centrale telefoonnummer: 0544 - 39 70 10.


Wonen met verpleeghuiszorg

Naast het woonzorgcentrum wonen er bij Careaz J.W. Andriessen ook mensen met dementie en mensen die complexe lichamelijke zorg nodig hebben. Zij wonen verdeeld over vier woongroepen en kunnen ook gebruikmaken van de activiteiten en voorzieningen van het huis.
 

Geschiedenis

In 1973 is het J.W. Andriessenhuis opgericht. Het toenmalige verzorgingshuis is vernoemd naar de huisarts in Borculo. Na de fusie in 2007 met Antoniushove uit Lichtenvoorde en het Dr. Jenny uit Dinxperlo is de naam veranderd in Careaz J.W. Andriessen. Het woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen ligt aan de Berkel in Borculo. In 2011 is het nieuwe, ruime en lichte gebouw geopend.
 

Wat zijn de kosten?

Voor wonen in het woonzorgcentrum is een indicatie nodig. De consulent van Careaz kan deze indicatie desgewenst voor u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen en vermogen. De kosten kunt u uitrekenen op de website van het CAK. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.

 

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.