Ik ga naar het woonzorgcentrum om gezellig te eten of puzzelen. Als we straks hulp nodig hebben, wonen we alvast in de buurt.

 

Wilt u zelfstandig blijven wonen, terwijl u minder makkelijk uw huis kunt onderhouden? Of heeft u behoefte aan een gelijkvloerse woning omdat u minder mobiel bent geworden? Misschien woont u graag alvast dichtbij zorgvoorzieningen omdat u in de toekomst wellicht wat extra hulp nodig heeft? In al die situaties zijn de huurappartementen rondom de woonzorgcentra van Careaz in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde misschien wel iets voor u.

 

Ontmoeten, activiteiten en zorg om de hoek

De appartementen zijn toegankelijk voor rolstoelen. Meestal is er ook een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. U kunt gebruik maken van het restaurant van het woonzorgcentrum. Meedoen aan een gezellige activiteit of een kerkelijke viering bijwonen, kan ook. Uiteraard kunt u ook voor zorg bij u thuis bij ons terecht. Hulp bij het huishouden, alarmering, dwaalpreventie zijn een paar van de mogelijkheden.
 

Wat zijn de kosten?

  • Neem voor de kosten van een huurappartement of om hiervoor in aanmerking te komen contact op met de woningbouwcorporatie.
  • De kosten voor eten in het restaurant of de activiteiten betaalt u in het woonzorgcentrum.
  • Afhankelijk van de zorg die u afneemt, betaalt u deze zelf of wordt een indicatie gesteld door onze wijkverpleegkundige. Deze indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage, maar het kan wel zijn dat u uw eigen risico van de zorgverzekering moet betalen. Uw zorgverzekeraar kan hier duidelijkheid over geven.
  • Het is ook mogelijk zorg particulier of via uw persoonsgebonden budget (PGB) bij Careaz in te kopen.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.