Vragen via de iPad of het tabletje is ingenomen, handig hoor! Elke dag contact met vader, dat is een geruststellend idee.

Heeft u thuis zorg nodig? Dan is BeeldZorg misschien wel iets voor u. BeeldZorg is zorg met een iPad. Dat werkt heel gemakkelijk.

Zo werkt het

U krijgt van ons een iPad. Met de iPad kunt u bellen met de Careaz-medewerker of belt de medewerker met u. U ziet elkaar dan op het iPad-scherm en kunnen met elkaar praten. Dat is makkelijk als de zorgmedewerker niet echt bij u in huis hoeft te zijn. Denk aan controles van wonden of het innemen van medicijnen. Zoiets kan met een iPad prima worden begeleid. Ook voor gesprekken en contact met mensen met lichte dementie wordt de iPad steeds vaker ingezet.

Buitenwereld binnen handbereik

Een mooie bijkomstigheid is dat u via de iPad ook contact met uw familie en vrienden kunt opnemen, bijvoorbeeld via Skype of e-mail. Zo wordt gezellig even bijpraten met uw dochter in Arnhem of zoon in Australië ineens heel makkelijk!

Wat zijn de kosten?

  • Voor deze zorg is een indicatie nodig. De wijkverpleegkundige van Careaz stelt deze indicatie, die ervoor zorgt dat de kosten worden grotendeels vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage, maar het kan wel zijn dat u uw eigen risico van de zorgverzekering moet betalen. Uw zorgverzekeraar kan hier duidelijkheid over geven.
  • Het is ook mogelijk om iPad-zorg particulier of via uw persoonsgebonden budget (PGB) bij Careaz in te kopen.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.