Vader wil graag een dagje uit, maar is slecht ter been. Ik wil graag fietsen met mijn zoon met het syndroom van Down.

Stel, u bent niet zo makkelijk ter been, maar u af wilt er en toe wel eens op uit gaan. Een aangepast vervoermiddel voor een dag of een dagdeel zou dan een uitkomst zijn. Maar waar vind je zoiets? De hulpmiddelen-pool van de gemeente Aalten en de rolstoel-pool van de gemeente Oost Gelre bieden dé oplossing! De hulpmiddelen zijn kosteloos te leen via de receptie van Careaz Dr. Jenny en Careaz Antoniushove.

Gemeente Aalten

Bij Careaz Dr. Jenny zijn naast rolstoelen ook scootmobielen, duo-scootmobielen, tandems en een duofiets te leen voor maximaal twee dagdelen. Voor het gebruik van een scootmobiel heeft u een indicatie nodig van het Wmo-loket van de gemeente Aalten. Hiervoor kunt u bellen met telefoonnummer 0543 – 49 33 33. De rolstoelen, tandems en duofiets zijn zonder indicatie te leen. Een geldig legitimatiebewijs is het enige dat u nodig heeft.

Voor meer informatie of reserveringen kunt u tijdens kantooruren terecht bij de receptionistes van Careaz Dr. Jenny aan de Veensgracht 1 in Dinxperlo of via telefoonnummer 0315 – 65 75 00.

Gemeente Oost Gelre

Careaz Antoniushove heeft diverse rolstoelen die kosteloos geleend kunnen worden voor maximaal drie dagen. Een geldig legitimatiebewijs is het enige dat u nodig heeft.

Voor meer informatie of reserveringen kunt u op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur terecht bij de receptioniste van Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde of via telefoonnummer 0544 – 37 20 64.