Ik vertrouw het niet, maar elke dag langs gaan kan ook niet. Mijn vader gaat soms 's nachts op pad. Ik maak me zorgen.

Het kan voor een mantelzorger lastig zijn om een partner of ouder(s) met dementie alleen te laten. Eigentijdse hulpmiddelen van Careaz kunnen dan helpen. Zo kunt u dan bijvoorbeeld zonder zorgen een dagje weg, terwijl degene waar u voor zorgt ondertussen veilig thuis is.

Alarmering

In het begin van de dementie kan een alarmering een uitkomst zijn. Via een rode knop op een armband of aan een koord om de nek, kan iemand in geval van nood hulp inschakelen. Er wordt dan meteen actie ondernomen. Bij wat verder gevorderde dementie werkt alarmering niet meer. Dan kan het voorkomen van dwalen uitkomst bieden. Dwaalpreventie is een systeem dat aan de deur wordt bevestigd en wordt ingesteld op door u aangegeven tijden. Op het moment dat iemand de woning op ongewenste tijden verlaat, gaat er een signaal naar de meldcentrale en wordt er polshoogte genomen door een medewerker van Careaz.

Elke dag contact

Als het niet lukt om elke dag bij iemand langs te gaan, biedt Careaz twee mogelijkheden om deze zorg met u te delen. Via de telefoon of met de iPad kunnen wij het welzijn van uw naaste dagelijks nagaan. Als er iets mis is, onderneemt Careaz onmiddellijk actie.