Waarin maakt Careaz het verschil als werkgever? Ondersteunt Careaz medewerkers om vitaal te blijven?

 
Werken in de zorg overal hetzelfde? Zeker niet! Wat maakt Careaz anders dan andere zorgorganisaties?
  • Careaz is met circa 800 medewerkers kleinschalig ten opzichte van andere zorgorganisaties in de regio. Werken in kleinschalige (wijk)teams geeft een persoonlijk en vertrouwd gevoel.
  • Om optimaal bij te dragen aan het levensgeluk van cliënten en het werkplezier van medewerkers, werkt Careaz vanuit zelforganisatie.
  • Nieuwe medewerkers maken uitgebreid kennis met hun locatie en de rest van de organisatie. Een introductie met uitgebreide informatie, kennismakingsgesprekken en elk kwartaal een introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers zijn bij Careaz vanzelfsprekend.
  • Innovatie is bij Careaz belangrijk. Als eerste van Nederland werken wij in samenwerking met het SKB Ziekenhuis in Winterswijk met Google Glass bij wondzorg in de thuiszorg. Ook werken we met iPads en leer je via e-learning.
  • Opgeleide ergocoaches zorgen voor begeleiding en leren je om slim om te gaan met lichamelijke belasting tijdens het werk.
  • Careaz heeft kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie, complexe lichamelijke zorg of Korsakov. Iedereen heeft een eigen woon/slaapkamer. Bij ons vind je dus niet meerdere mensen op één zaal. Daarnaast heeft elke woongroep een eigen huiskamer die afgestemd is op de mensen die er wonen.
  • Door onze visie staan we midden in de Achterhoekse maatschappij. We werken samen met lokale en regionale organisaties en praten Achterhoeks daar waar het kan. Hierdoor voel je je snel thuis bij Careaz.
  • De afgelopen jaren hadden we wat successen te vieren. Zo riep FNV Jong ons uit tot Beste vakantiewerkgever.

Careaz, Sterk in Beweging

Werken in de zorg doe je met hart, ziel én je lijf. Sinds 2012 heeft Careaz een speciaal programma voor vitale medewerkers: ‘Sterk in Beweging’. Gezondheidambassadeurs zetten zich in om collega’s te motiveren goed voor zichzelf te zorgen, zowel lichamelijk als geestelijk. Want wie goed voor zichzelf zorgt, kan ook goed voor anderen zorgen. Zo zorgde Sterk in Beweging onder andere voor fruit tijdens het werk, bedrijfsfitness, leefstijlcoaching, deelname aan sportieve evenementen, verwendagen en wandel- en fietsclubs van groepjes medewerkers.