Alzheimer Café Lichtenvoorde op 23 oktober

14-10-2019 - Lichtenvoorde
14-10-2019 - Careaz Antoniushove
 
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighouden.


Thema van de maand: rouw en verlies bij dementie

Na de diagnose dementie worden mensen zich bewuster dat het leven eindig is. Er begint een periode van afscheid nemen. Afscheid van vaardigheden, van toekomstplannen en van gewoontes die altijd zo vanzelfsprekend leken. Voor zowel de mensen met dementie als de mantelzorger start hierdoor, vaak zonder dat ze het beseffen, een rouwproces. Het bespreekbaar maken van dit proces en het uiteindelijk afscheid kan confronterend zijn. Daarom willen we op 23 oktober dit onderwerp behandelen in het Alzheimer Café. We doen dit samen met twee deskundigen: Ilse Huls-Zenhorst, expert Monuta op gebied rouw/regelzaken en Hilde Scholtens, expert van Alzheimer Nederland op gebied van rouw bij leven. Door zowel mantelzorgers als mensen met dementie bewust te maken van hun rouw, kunnen ze zich aanpassen aan de veranderde situatie.


Wanneer
: woensdag 23 oktober 2019
Waar: Grand Café van woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde.
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland Oost-Gelderland: 06-13514411