Samen Bewegen op en rondom Wereld Alzheimer Dag

02-09-2019 - Lichtenvoorde, Dinxperlo en Borculo

02-09-2019 - Lichtenvoorde, Dinxperlo en Borculo

 

Samen dansen, yoga of andere activiteiten ondernemen? Laat u informeren of doe gezellig mee op en rondom Wereld Alzheimer Dag.

Rondom Wereld Alzheimer Dag, 21 september, besteedt Careaz extra aandacht aan dementie. Careaz organiseert in de week van 16 tot en met 21 september op drie locaties leuke, interessante activiteiten. Het thema is deze keer Samen Bewegen. Bewegen is belangrijk voor de kwaliteit van leven voor iedereen met én zonder dementie. Het is goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat mensen minder snel hulp nodig hebben bij de dagelijkse activiteiten. Bewegen geeft veel mensen bovendien een goed gevoel. En beweegt u samen, dan is het behalve gezond ook nog eens heel gezellig!

 

Kom ervaren

Ervaar de kracht van dansen Bij Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde of bij Careaz Dr.Jenny in Dinxperlo. Of doe mee aan een ontspannende workshop yoga in Borculo. Ga op ontdekkingstocht door Careaz J.W. Andriessen en maak kennis met allerlei andere gratis beweegactiviteiten zoals de fietsbank of de duofiets. Kom ook zeker langs bij het schilderen en ontdek daarnaast hoe belangrijk een dagelijkse activiteit zoals het vouwen van de was kan zijn. Goed ter been of minder mobiel, dat maakt niet uit. Er is keuze uit vele gratis activiteiten en er kan bijvoorbeeld ook zittend gedanst of yoga beoefend worden. Iedereen kan meedoen!  Bekijk het interessante programma dat Careaz voor u heeft samengesteld, er zit vast iets voor u bij.


Kom ontdekken

Op alle drie locaties kunt u ervaren, enthousiaste medewerkers ontmoeten die graag hun kennis en ervaring met u delen. U kunt ontdekken wat er gedaan wordt voor mensen met verschillende stadia van dementie op het gebied van bewegen. U ziet onder andere hulpmiddelen, leert over bewegen in de dagelijkse dingen en u ervaart dat eten ook bewegen kan zijn bij de demonstratie Fingerfood.


Iedereen is welkom

Bewoner, mantelzorger, vrijwilliger of belangstellende? U bent allen van harte welkom.


Programma’s

Kijkt u goed naar het programma van de locatie van uw keuze. Elke locatie heeft namelijk andere gratis activiteiten, andere data en andere tijden. Soms is vrije inloop mogelijk maar voor andere activiteiten is het tijdig aanmelden van belang om mee te kunnen doen.

 
U komt toch ook? Wij zien u graag!