Zorgorganisaties in de Achterhoek leren van en met elkaar

26-02-2019 - Careaz

De zorg voor bewoners in woonzorgcentra en verpleeghuizen wordt steeds complexer nu mensen langer thuis blijven wonen. Het is daarom belangrijk dat zorgorganisaties snel kunnen inspelen op veranderingen. Vijf zorgorganisaties in de Achterhoek bundelden hun krachten door van en met elkaar te leren om zo blijvend kwalitatief goede zorg te bieden.

Samen weet je meer dan alleen. Je maakt sneller stappen als je verschillende perspectieven naast elkaar zet. Daarom maakten zorgorganisaties Azora, Careaz, De Gouden Leeuw Groep, Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé (SZMK) en Markenheem afspraken met elkaar over samenwerking en uitwisseling. De eerste stappen zijn gezet door voortaan binnen dit lerend netwerk intercollegiale audits uit te voeren. Zo wordt de deskundigheid van medewerkers verhoogd, de duurzame inzetbaarheid van medewerkers geborgd en de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening verhoogd.


Voorstelling voor alle zorgmedewerkers

Dit voorjaar organiseren de zorgorganisaties (4 van de 5) ook een gezamenlijk theaterbijeenkomst in de DRU in Ulft met het thema ‘Humor op de werkvloer’. Van gastvrouw tot verpleegkundige en van huishoudelijk medewerker tot activiteitenbegeleider, iedereen is welkom hier naar toe te gaan. Immers, humor relativeert, ontwapent, ontspant, verbindt, bevrijdt, doorbreekt, ontgift, ontstrest en verlicht. Kortom, met humor hebben de medewerkers goud in handen voor de best mogelijke zorg!