Café Doodgewoon in Lievelde, Aalten en Borculo

28-03-2019 - Careaz
28-03-2019
 
In Lievelde bestaat het al langer, maar binnenkort start Café Doodgewoon ook in Borculo en Aalten.


Wat is Café Doodgewoon?

Café Doodgewoon is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun vrienden, familie en andere belangstellenden. Een ontmoetingsplek waar op een laagdrempelige manier lastige thema’s rondom palliatieve zorg worden besproken.


Thema April: Over ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’

We horen en lezen de laatste tijd regelmatig de begrippen ‘waardig sterven’ en ‘een goede dood’, maar wat betekenen die? Kunnen wij zelf bepalen wat waardig en goed is in de laatste dagen van ons leven? Ook horen we de term ‘eigen regie’ steeds vaker, maar wat houdt dat in wanneer je op een gegeven moment alles uit handen moet geven? En hebben positieve of minder positieve ervaringen rond het sterven van dierbaren invloed op hoe wij tegen ons eigen levenseinde aankijken?

 

 Gastspreker Henk van den Berg, geestelijk verzorger bij Streekziekenhuis Koningin Beatrix, gaat in op deze levensvragen, zonder een eenduidig antwoord te willen geven. Hij besteedt ook aandacht aan het vasthouden van zinvolle verbanden met elkaar, over de grens van de dood heen.


Waar:
De Hofnar, zaal Lintelo, Polstraat 7, 7121 DH Aalten
Wanneer: Woensdag 10 april
Tijd: Inloop vanaf 19.15. het programma begint om 19.30 en eindigt rond 21.00 uur
Gratis toegang

 

Waar: Buitencentrum Kerkemeijer Borculo
Wanneer: Woensdag 24 april 
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Gratis toegang

 

Meer informatie en het volledige jaarprogramma 2019 voor Lievelde, Borculo en Aalten vindt u op https://www.netwerkpalliatievezorg.nl/achterhoek/Patiënten-en-naasten/Café-Doodgewoon. U kunt ook bellen met 06 13 59 144.


Café Doodgewoon is een initiatief van het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Achterhoek. Financiële ondersteuning voor de twee bijeenkomsten in Borculo en Aalten in 2019 komt vanuit Stichting Roparun. Careaz is één van de partijen die meehelpen bij de totstandkoming en begeleiding van de bijeenkomsten.