6e vlog 'Wie is jouw Ellie?'

20-11-2019 - Careaz
03-07-2019 - Careaz
 

Werken in de zorg is werken met je hart. De mooie momenten die iedereen die in de zorg werkt meemaakt, de bijzondere mensen die de medewerkers ontmoeten, krijgen een gezicht in een nieuwe vlogserie van Careaz over die ene onvergetelijke cliënt.

 

Dat ook vrijwilligers een bijzondere band opbouwen met cliënten van Careaz is te zien in vlog nummer 6. Marcel en Ineke van den Hoven: "We hoorden dat muziek en mensen met dementie een goede combinatie is, zo zijn we begonnen met zingen met de mensen. Die blije gezichten, daar word je zelf ook vrolijk van."

 

 

Welzijnscoach Sonja Urbaan zegt tegen Marijke Ramsteijn: 'Niet naar de dagverzorging willen gaan ombuigen tot met plezier hier naar toekomen, daar word ik zo blij van'. Hoe die bevlogenheid zelfs leidde tot een breiverslaving bij een van de bezoekers, ziet u in vlog nummer 5.

 

 

In vlog 4 praat woonondersteuner Hennie Freriks vol warmte over de vrolijke Linda. Linda is één van de mensen van Estinea, een organisatie voor mensen met een beperking, die ons met regelmaat komen helpen. Hennie neemt haar wekelijks onder haar hoede en met veel plezier brengen zij dan samen de maaltijden rond bij de bewoners.

 

In vlog 3 praat Marijke Ramsteijn met Joke Lam die tijdens haar werk bij Careaz Thuiszorg in Berkelland in contact kwam met een gezin dat grote indruk op haar maakte door de liefdevolle manier waarop zij met elkaar omgaan.

 

 

Marijke Ramsteijn praat in vlog 2 met collega Luc Wolterink over bewoner Jan, die vol passie meedacht bij het regelen van kippen in de tuin van Careaz Hof van Flierbeek en zo weer in zijn rol van directeur kwam. Een moment dat Luc als zeer bijzonder heeft ervaren. Kijk hier naar dit hartverwarmende verhaal:

 

 

In de eerste vlog vertelt Marijke Ramsteijn, medewerker communicatie bij Careaz, het verhaal over haar bijzondere ontmoeting met Ellie die haar inspireerde om te gaan vloggen. “Die twinkeling in haar ogen, dat moment van klein geluk, dat maakte echt een onvergetelijke indruk op mij. En dat is volgens mij ook waar de zorg over gaat: in het moment zijn, voorbij de ziekte contact hebben met de mens die daarachter zit en genieten van het moois dat er is, want dat is er zeker ook!”.