Inloopavond bij gemeente over nieuwbouw Careaz Antoniushove

22-02-2019 - Careaz Antoniushove

Toelichting op ontwerpbestemmingsplan in gemeentehuis
Op woensdag 6 maart houdt gemeente Oost Gelre in samenwerking met Careaz een inloopavond over de nieuwbouwplannen van het huidige Antoniushove in Lichtenvoorde. De avond in het gemeentehuis begint om 19.30 uur en start met een centrale presentatie. Daarna is er alle gelegenheid om vragen te stellen over het nieuwbouwplan en het ontwerpbestemmingsplan.


Geschiedenis als inspiratie

Careaz wil ook in de toekomst een fijn thuis met goede zorg bieden aan ouderen in Lichtenvoorde en omstreken. Wij hebben in overleg met de gemeente een uitwerking van de plannen gemaakt. De beoogde nieuwbouw refereert aan het verleden van die locatie. De architectuur van de meisjesschool/ St. Jozef klooster, de vroegere dorps- en parkvilla’s en de diverse gevels van de dorpse pandjes aan de Rapenburgsestraat vormden een inspiratiebron voor het nieuwe ontwerp.


Ruimte voor privacy en ontmoeting

De circa 100 bewoners worden gehuisvest in ruime, veilige appartementen in verschillende gebouwen met verschillende uitstraling en bouwhoogtes. Hier kunnen de bewoners zich naar behoefte terugtrekken of zij kunnen elkaar ontmoeten in de aangrenzende buurtkamers. Op  interne, centrale buurtpleinen kunnen ook mensen van buiten Antoniushove elkaar ontmoeten of dagbesteding ontvangen. Het park rondom Antoniushove wordt opnieuw ontworpen en aangelegd.


Planning

Als alles meezit hopen wij in 2020 te starten met de sloop en de bouw van het nieuwe complex en kunnen de deuren anderhalf jaar later eind 2021 weer worden geopend. Om de plannen te realiseren moet het bestemmingsplan aangepast worden.


Inloopavond

Op woensdag 6 maart is er een openbare inloopavond op het gemeentehuis van Oost Gelre. Deze begint om 19.30 uur met een centrale presentatie. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook kunt u individueel in gesprek met een medewerker van de  gemeente of Careaz.

Vanaf 8 maart ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. De gemeente kondigt dat tegen die tijd ook via de gemeentepagina en op haar website aan.