Hoe weet ik dat jullie echt goede zorg leveren? Ik laat mijn man alleen achter bij een betrouwbare zorgverlener.

Kwaliteit van zorg staat bij Careaz hoog in het vaandel. Daarom laten we onze zorg- en dienstverlening regelmatig controleren door cliënten, vrijwilligers en door onafhankelijke organisaties.

Cliënttevredenheid

Het leveren van kwaliteit wordt met name bepaald door de tevredenheid van de cliënten. Het meten van de tevredenheid van cliënten gebeurt daarom regelmatig. Het zegt iets over de waarde die onze cliënten toekennen aan de zorg- en dienstverlening, maar het is ook een middel om te kijken wat er nog beter kan. Careaz laat iedere twee jaar de cliënttevredenheid meten door een onafhankelijk onderzoeksinstituut. Gemiddeld geven cliënten en hun eerste contactpersonen een 8,3 aan ons als zorgorganisatie en een 8,4 aan onze zorgmedewerkers. Daarnaast kunnen cliënten en mantelzorgers waarderingen geven en lezen op ZorgkaartNederland.nl.

HKZ-keurmerk

Sinds 2008 heeft Careaz voor alle locaties en de thuiszorg het HKZ-keurmerk voor verpleging, verzorging en thuiszorg. HKZ is een onafhankelijke organisatie die nagaat of alles goed is geregeld en of er goed rekening wordt gehouden met de cliënten.
Elk jaar wordt gecontroleerd of Careaz dit keurmerk ook echt verdient. Een vertegenwoordiger van HKZ kijkt dan rond op verschillende afdelingen, bekijkt documenten, praat met zorgmedewerkers, managers, Ondernemingsraad en met de Cliëntenraad. Voor meer informatie: hkz.nl

Brancheorganisatie

Elke drie jaar houdt brancheorganisatie Actiz een vergelijkend onderzoek tussen zorgverleners. In 2011 en 2014 kwam Careaz hierbij als Triple A-organisatie uit de bus. Dat wil zeggen dat cliënten tevreden zijn over de dienstverlening, medewerkers zijn tevreden over hun werk en de bedrijfsvoering is goed op de orde.

IGZ

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGZ) bewaakt en bevordert de veiligheid en kwaliteit van zorg. Aangekondigd en onaangekondigd bezoeken ze woonzorgcentra en verpleeghuizen en doen hiervan verslag. Benieuwd naar de inspectierapporten over Careaz? Kijk via deze link op de website van IGZ en vul bij de zoekterm Careaz in.