Door te bewegen werk ik aan mijn spieren en balans. Gezellig en gezond, samen binnen of buiten bewegen.

Bewegen ondersteunt het gezond oud worden en heeft daarom een prominente plek in de dagelijkse zorg van Careaz. Elke extra lichaamsbeweging helpt, ongeacht intensiteit, duur, frequentie of type. Hierbij hoeft niet alleen gedacht te worden aan sportieve activiteiten. Juist het stimuleren van algemene dagelijkse activiteiten zorgt ervoor dat bewegen, maar ook de zelfredzaamheid wordt bevorderd en is daarom de kern van het beweegbeleid van Careaz.

Ook voor mensen uit de buurt

Elke week worden diverse beweegactiviteiten georganiseerd. Deze zijn toegankelijk voor cliënten, maar ook voor mensen die in de buurt van onze woonzorglocaties wonen. Aan hen wordt voor deelname, inclusief een kopje koffie of thee, een kleine vergoeding gevraagd.

Wat is er te doen?

Bij Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo is elke vrijdag Beweeg je fit, zittende oefeningen gericht op mobiliteit en samenspel. Ook zijn sport- en spelmaterialen aangeschaft en is samenwerking met Estinea en Figulus gezocht.

Bij Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde wordt samengewerkt met de fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Lichtenvoorde. Ook zijn er beweeglessen, binnen op de stoel of buiten in de beweegtuin. De toestellen in deze tuin zijn speciaal ontworpen voor senioren.

Bij Careaz J.W. Andriessen in Borculo is op de 2e etage een speciale beweegruimte. U kunt er “fietsen” door verschillende steden en landschappen of gebruik maken van de fitnessapparatuur. De samenwerking met Sportfederatie Berkelland leidde tot twee beweeguurtjes op dinsdag. Daarnaast is er elke vrijdag koersbal en wordt er gewandeld.

Bewegen is leuk en u ontmoet andere mensen, kortom: gezellig en gezond!