Wie kan mij helpen bij het boodschappen doen en klusjes in huis?
Waar kan mijn moeder een spelletje spelen of aanspraak vinden?

Voor iedereen die woont in De Klinke, De Franciscaner- of De Patronaatshof in Lichtenvoorde is ’t Klinkerhofje+ een makkelijke manier om contacten te leggen. In ‘t Klinkerhofje kunt u andere mensen ontmoeten en meedoen aan activiteiten. U kunt er ook de hulp van een klussendienst of vrijwilliger inschakelen.

Wat is er wanneer te doen?

’t Klinkerhofje is op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur geopend voor een kopje koffie. Er is altijd tijd voor een praatje, samen televisiekijken of een spelletje. Elke maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en elke dinsdag- en de laatste donderdagavond van de maand van 19.00 tot 21.00 uur zijn er wisselende activiteiten.

U en uw buren kunnen meepraten over hoe het programma eruit ziet. Denk bijvoorbeeld aan samen eten, een boek lezen, een spelletje spelen of een gastspreker. Sommige activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor andere activiteiten is uw aanmelding nodig. Informatie hierover ontvangt u in uw brievenbus.

Klussendienst

Heeft u thuis hulp nodig bij bijvoorbeeld het instellen van de radio- en tv-frequenties, kleine reparaties of het ophangen van plankjes, kastjes of schilderijen? Eenvoudige klusjes doen de vrijwilligers van de klussendienst van ’t Klinkerhofje+ graag voor u. Alleen de benodigde materialen worden tegen inkoopprijs bij u in rekening gebracht. Interesse? U regelt een klusjesman door het invullen van een kluskaart. Deze vindt u in het folderrek in de hal of in ’t Klinkerhofje op de eerste verdieping. De ingevulde kaart doet u in de brievenbus van ’t Klinkerhofje of levert u in bij de vrijwilligers. U kunt natuurlijk ook zelf de klusjesmannen aanspreken.

Vrijwilliger bij u thuis

Via ’t Klinkerhofje+ is het ook mogelijk een vrijwilliger in te schakelen om bijvoorbeeld met u te wandelen, boodschappen te doen of u naar de dokter of het ziekenhuis te begeleiden. Samen praten, muziek luisteren of een spelletje doen, kan ook. Voor het aanvragen van een vrijwilliger kunt u terecht bij de vrijwilligers van ’t Klinkerhofje.

Wat zijn de kosten?

Als u in De Klinke, De Franciscaner- of De Patronaatshof in Lichtenvoorde woont, betaalt u voor ’t Klinkerhofje+ via de servicekosten van de huur al een vast bedrag per maand. De koffie betaalt u via een strippenkaart die u in ‘t Klinkerhofje koopt. Voor sommige activiteiten (zoals bingo) wordt een kleine bijdrage gevraagd. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen kunt u een gedeelte van deze kosten terugkrijgen via de gemeente. De vrijwilligers van ’t Klinkerhofje of de medewerkers bij het Wmo-loket in het gemeentehuis helpen u hier graag mee.

Nieuwsgierig geworden, aanvragen of meedoen?

’t Klinkerhofje vindt u in de Klinke, Varsseveldseweg 7-32 in Lichtenvoorde. Loop gerust een keer vrijblijvend binnen. De vrijwilligers van ’t Klinkerhofje kijken uit naar uw komst! Ook kunt u tijdens werkdagen bellen met de consulenten van Careaz via telefoonnummer 0544 - 39 70 10 of met de medewerkers van de VIT-hulp bij mantelzorg via 0544 - 82 00 00.