Mijn zus helpen bij het huishouden valt me steeds zwaarder. Ik zorg voor mijn vader met dementie. Hebben jullie tips?

Als u zorgt voor iemand die hulp nodig heeft, dan bent u mantelzorger. Vrijwel iedereen krijgt vroeg of laat wel te maken met mantelzorg. Vanuit persoonlijke betrokkenheid zorgt u voor een dierbare. Maar mantelzorg komt er echter altijd extra bij, naast andere zaken in het leven die voor u belangrijk zijn, zoals een gezin, werk, hobby en sociale contacten. Om dat vol te kunnen houden, is het belangrijk om als mantelzorger op tijd hulp te vragen en niet te wachten tot het geestelijk of lichamelijk te zwaar wordt. 

Waar kunt u als mantelzorger terecht?

De wijkverpleegkundige van Careaz bespreekt graag met u hoe zij u als mantelzorger kan helpen. Waar loopt u tegen aan? Kunnen we de zorg samen delen? Biedt logeren van uw dierbare uitkomst om de zorg vol te kunnen houden? Bel gerust voor een vrijblijvende afspraak. De wijkverpleegkundige is op werkdagen bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0544 - 74 55 55 of via dit contactformulier:

Contactformulier Wonen, welzijn en zorg

VIT-hulp bij mantelzorg

Er is nog een organisatie die u als mantelzorger kan ondersteunen: VIT-hulp bij mantelzorg. Zij bieden meestal kosteloos diverse ondersteunende diensten aan, zoals:

  • een luisterend oor en begrip voor uw situatie;
  • persoonlijk advies;
  • workshops en bijeenkomsten;
  • praktische informatie op het gebied van mantelzorgondersteuning;
  • verlichting van uw zorgtaken voor een aantal uren;
  • informatie over het PGB (Persoons Gebonden Budget) en de gevolgen van wet- en regelgeving (zoals de Wmo) voor het verlenen van mantelzorg.

Klik hier om naar de website van VIT-hulp bij mantelzorg te gaan.