Mijn vergeetachtigheid neemt toe. Dat maakt me onzeker. Het is alsof mijn moeder de grip op haar leven verliest.

Als u lijdt aan dementie wordt uw wereld geleidelijk aan kleiner. De wijkverpleegkundige van Careaz kan u helpen de kwaliteit van het leven zo lang mogelijk in stand te houden. Samen met u en uw omgeving kijken we wat nodig is, hoe we dat kunnen organiseren en welke (hulp)middelen ingezet kunnen worden. Zo kunt u langer verantwoord en prettig thuis blijven wonen. Komen er dan veel mensen over de vloer? Niet echt. Careaz werkt met kleine teams, zodat u zoveel mogelijk met dezelfde verzorgenden te maken heeft. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Wat voor zorg u thuis ook nodig heeft, er is geen wachttijd bij Careaz. U kunt altijd bij ons terecht.

Veiligheid voorop

Een van de eerste dingen waar de wijkverpleegkundige van Careaz alert op is, is uw veiligheid. Worden medicijnen wel ingenomen, in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment? Eet u nog wel goed? U kunt als u dat wilt, ook hulp krijgen bij uw persoonlijke verzorging, zoals douchen, meedoen aan een dagactiviteit, gebruik maken van de maaltijdservice of dwaalpreventie laten installeren. Wij bekijken samen de situatie en zorgen voor een zo veilig en vertrouwd mogelijke leefomgeving.

Samenwerken aan leefplezier

Careaz vindt het belangrijk om u én uw familie en vrienden goed te leren kennen. Zo willen we graag weten wat u gewend bent om te doen, of u nog hobby’s heeft en wie u helpt, bijvoorbeeld bij het huishouden. Kortom, alle dingen die bijdragen aan uw leefplezier. Vervolgens doen wij er alles aan om samen met uw omgeving de zorg en hulp daar zoveel mogelijk op aan te laten sluiten.

Wat zijn de kosten?

  • Voor thuiszorg bij dementie is een indicatie nodig. De wijkverpleegkundige van Careaz stelt deze indicatie, die ervoor zorgt dat de kosten worden vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage, maar het kan wel zijn dat u uw eigen risico van de zorgverzekering moet betalen. Uw zorgverzekeraar kan hier duidelijkheid over geven.
  • Het is ook mogelijk om particulier of via het persoonsgebonden budget (PGB) de thuiszorg bij Careaz in te kopen.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.