Mijn vrouw zet de elektrische waterkoker op de kookplaat. Vader laat het gas branden als de pannen al van het vuur zijn.

Mensen met dementie krijgen in de loop van de tijd steeds meer moeite om veilig met allerlei huishoudelijke apparatuur om te gaan, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Zeker als iemand alleen woont en er niet voortdurend toezicht is. Eén van de oplossingen om gevaarlijke situaties te voorkomen is de maaltijdservice van Careaz: gezond, vers én veilig eten. Dit kan naar keus één dag in de week of een aantal dagen. Of gewoon elke dag. Deze verse maaltijden kunt u aan huis bezorgd krijgen, maar u kunt ook van de warme maaltijd genieten in één van onze restaurants.

Warme maaltijden thuis

De warme maaltijden worden elke dag met verse ingrediënten bereid in de keukens van Careaz Antoniushove en Careaz Dr. Jenny. Vrijwilligers brengen tussen 12.00 en 13.00 uur in een speciaal warmhoudkoffertje de maaltijd aan de deur en helpen eventueel de koffer te openen.

Koelversmaaltijden thuis

Ook de koelversmaaltijden worden met verse ingrediënten in de keukens van Careaz gemaakt. Via een speciale koeltechniek blijft de maaltijd smakelijk en gezond. De maaltijden kunnen in de koelkast worden bewaard en worden opgewarmd in de magnetron op het tijdstip dat u het beste uitkomt.

Waar?

Voor de gemeente Berkelland geldt dat deze maaltijden alleen in Borculo bezorgd worden bij mensen die vlak bij het woonzorgcentrum wonen. Voor de gemeenten Aalten en Oost Gelre gelden geen voorwaarden voor waar u woont.

Warme maaltijd in het restaurant

De sfeer in het restaurant van de woonzorgcentra van Careaz in Borculo, Dinxperlo en Lichtenvoorde is huiselijk en gezellig. Dagelijks zijn vanaf 12.00 uur plaatsen gereserveerd voor gasten die komen eten. Sommige gasten komen dagelijks, anderen één keer per week. Het is aan u hoe vaak u bij ons mee-eet.

Wat zijn de kosten?

De warme maaltijden thuis of in het restaurant en de koelversmaaltijden zijn voor uw eigen rekening. De prijzen kunt u opvragen bij onze consulenten.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.