Mijn vader is in de war en gaat ’s nachts wel eens op pad. Ik laat moeder liever niet alleen, maar heb zelf ook een gezin.

Mensen die zorg nodig hebben, worden steeds vaker ondersteund door familieleden en vrienden. Maar deze mensen raken soms overbelast. Vooral als ze ook ’s nachts in actie moeten komen. In dat geval biedt ‘dwaalpreventie’ uitkomst. Hiermee voorkomt u dat uw dierbare ongezien de woning kan verlaten en gaat dwalen.

Hoe werkt dwaalpreventie?

Dwaalpreventie is een systeem dat aan de deur wordt bevestigd en wordt ingesteld op door u aangegeven tijden. Op het moment dat de bewoner de woning op ongewenste tijden verlaat, gaat er een signaal naar de meldcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Er gaat dan iemand langs om poolshoogte te nemen. Wanneer u dat fijner vindt, belt de centrale met u als contactpersoon om u te informeren dat uw dierbare de woning heeft verlaten. Als er geen contact gelegd kan worden, gaat een medewerker van Careaz alsnog zelf kijken.

Voor iedereen

Iedereen kan dwaalpreventie van Careaz bestellen. Een indicatie of medische achtergrond speelt geen rol.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de dwaalpreventie van Careaz zijn voor uw eigen rekening. Belt u voor de tarieven met de consulenten van Careaz. Soms komt de aanvullende zorgverzekering u tegemoet in de kosten, dus dat is het navragen zeker waard.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.