Ik wil wel op vakantie, maar wie kookt er dan voor vader? Ik was mijn zus en kleed haar aan. Hoe moet dat als ik weg ben?

Wanneer u regelmatig voor iemand zorgt, is zomaar op vakantie gaan niet altijd vanzelfsprekend. Want wie neemt de zorg van u over? Careaz heeft verschillende mogelijkheden waardoor u toch met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Zorg door Careaz of vrijwilliger

Afhankelijk van de situatie nemen professionele medewerkers van Careaz Thuiszorg en/of een vrijwilliger uw taken tijdens uw vakantie over. Zo wordt bijvoorbeeld uw moeder toch elke dag gewassen en aangekleed.

Careaz kookt

Wanneer u regelmatig of elke dag voor iemand kookt, zijn er tijdens uw vakantie verschillende oplossingen voor de maaltijd. Degene waarvoor u kookt komt tussen de middag op eigen gelegenheid gezellig en lekker warm eten in het restaurant van onze woonzorgcentra in Borculo, Dinxperlo of Lichtenvoorde. Careaz brengt ook versgemaakte warme of koelverse maaltijden bij mensen thuis.

Logeren bij Erve Paske in Lievelde

Careaz heeft een bijzondere samenwerking met logeerboerderij Erve Paske in Lievelde. Careaz regelt hier de zorg, terwijl mensen in alle rust genieten van de omgeving, de natuur en het aangrenzende melkveebedrijf. De groepsaccommodatie van 2 tot 34 personen is geheel toegankelijk voor minder valide mensen. Er zijn brede deuren, aangepast sanitair, geen drempels en een lift naar boven.

Wat zijn de kosten?

  • Voor het overnemen van uw zorg is een indicatie nodig. De wijkverpleegkundige van Careaz vraagt deze indicatie desgewenst voor u aan.Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt geen eigen bijdrage, alleen uw eigen risico van de zorgverzekering.
  • Het is ook mogelijk de zorg particulier of via het persoonsgebonden budget (PGB) bij Careaz inkopen.
  • De maaltijden van Careaz betaalt u altijd zelf. 
  • Als er geen indicatie is, zijn de verblijfskosten van het logeren bij Erve Paske voor eigen rekening. Een aantal aanvullende zorgverzekeringen komt hierin soms tegemoet, dus dat is het navragen waard!

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.