Waar kan moeder leuke dingen doen, zodat ik tijd heb voor mijzelf? Mijn man bloeit op door het contact met de anderen.

Partners en familie nemen de verzorging van hun naaste met dementie meestal vanzelfsprekend op zich. Aanvullend op deze zorg kunnen mensen met dementie ook meedoen aan een of meer dagactiviteiten van Careaz. Activiteiten zijn goed voor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde en zorgen voor structuur in de dagindeling. Bovendien wordt op deze manier de mantelzorger even ontlast.

Dagactiviteiten bij Careaz

In een ontspannen sfeer en een huiselijke omgeving biedt Careaz in Lichtenvoorde, Borculo en Dinxperlo activiteiten aan die aansluiten bij wat mensen met dementie zelf willen en kunnen. Het is er gezellig en het versterkt de zelfverzekerdheid. Bij de activiteiten kan worden gekozen uit een halve dag, een hele dag of meerdere dagen per week. Bij een hele dag is een huisgemaakte, warme maaltijd inbegrepen.

Vervoer

Het vervoer naar de activiteiten bij Careaz is niet inbegrepen bij de activiteit. Of u in aanmerking komt voor betaald vervoer hangt af van uw situatie. Uw gemeente beoordeelt dit.

Wat zijn de kosten?

  • Voor dagactiviteiten voor mensen met dementie en betaald vervoer is een indicatie voor begeleiding nodig. Bij het Wmo-loket van uw gemeente is deze indicatie aan te vragen. Toewijzing van een indicatie zorgt ervoor dat de kosten grotendeels worden vergoed. U betaalt echter altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen en verhogen. De kosten kunt u uitrekenen op de website hetcak.nl. Het CAK is de instantie die namens gemeentes en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport eigen bijdragen berekent en int.
  • Staat u op de wachtlijst om te verhuizen naar een woonzorglocatie? Dan kunt u met deze indicatie gebruik maken van de dagactiviteiten. Neem hiervoor contact op met de consulenten van Careaz.
  • Het is ook mogelijk de dagactiviteiten particulier of via uw persoonsgebonden budget (PGB) bij Careaz in te kopen. Dit geldt ook voor het vervoer.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over kosten en vergoedingen.