Specialistische wondzorg met SmartGlass

28-05-2018 - Careaz Thuiszorg

"Met de SmartGlass hoeft de cliënt niet naar het ziekenhuis maar brengen we het ziekenhuis naar de cliënt".
Dezelfde wondzorg als in het ziekenhuis, maar dan bij de cliënt thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving. Dat kan met de SmartGlass, een kleine computer in de vorm van een bril die ervoor zorgt dat zorgprofessionals vanuit het ziekenhuis door de ogen van de verpleegkundige mee kunnen kijken bij de patiënt thuis.

Ervaringen verpleegkundige Careaz
In 2014 startten het SKB en Careaz een proef met deze digitale bril. Onlangs publiceerde het SKB een blog en een video over dit onderwerp waarin onder andere Ellen Wolterink, verpleegkundige bij Careaz, vertelt over haar ervaringen. Ze gebruikt de bril bij patiënten thuis om door te geven hoe de wond eruitziet. “Of als ik even gebruik wil maken van de specialistische kennis van het ziekenhuis”, vertelt Ellen. “Als ik de bril opzet, kan de wondconsulent via een beveiligde verbinding meekijken op haar computer in het ziekenhuis. Dankzij de bril heb ik mijn handen vrij om de patiënt te behandelen onder supervisie van het SKB. Bovendien kunnen we via een spreek-luisterverbinding niet alleen met elkaar overleggen, maar ook met de cliënt en de familie.

Zorg efficiënt en betaalbaar houden
Het is niet voor niets dat Careaz zich destijds graag aanmeldde om als eerste deze samenwerking met het SKB aan te gaan; zij omarmt deze innovaties in de zorg van harte. Het helpt immers aan de ene kant de zorg efficiënt en betaalbaar te houden en komt aan de andere kant tegemoet aan de wens om de cliënt zoveel mogelijk in zijn eigen vertrouwde omgeving te kunnen helpen. Het SKB zal de inzet van de bril nu ook gaan testen met andere organisaties.

Het hele blog van het SKB over dit onderwerp lezen? Dat kan op https://www.skbwinterswijk.nl/Blog/Wondzorg-2.0-met-SmartGlass/661/1613

Wilt u zien hoe Ellen in de praktijk werkt met de SmartGlass? Bekijk dan de video via https://youtu.be/9CSbaFp55TE