Careaz Electrocar voor inwoners Lichtenvoorde

04-04-2018 - Careaz Antoniushove

Op dinsdag 3 april ontving Careaz uit handen van Jan Peter Balkenende de sleutels van een nieuwe Electrocar voor de inwoners van Lichtenvoorde. De Careaz Electrocar brengt ouderen en mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn naar hun alledaagse bezoekjes zoals naar een huisarts, familie in het dorp of de kapper. Zo levert dit vervoermiddel een belangrijke bijdrage aan het mobiel blijven en het kunnen onderhouden van sociale contacten van mensen.  

Vrijwillige chauffeurs
Vrijwilligers besturen de Careaz Electrocar. Zij brengen de mensen binnen een straal van 5 kilometer rondom Lichtenvoorde van deur naar deur. De instap is laag en een rollator kan gewoon mee. Een rit met de Careaz Electrocar is gratis, al is een vrijwillige bijdrage aan de chauffeur voor het onderhoud natuurlijk van harte welkom.

Ook meerijden?
Dat kan vanaf maandag 9 april. De rijtijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Bel voor het reserveren van de Careaz  Electrocar met telefoonnummer 06 - 22 15 47 21.

Gulle donaties
De Electrocar is mogelijk gemaakt door donaties van kledingbedrijf State of Art en Achterhoek Tour Rally. Zij verzorgden ook de officiële uitreiking waar de Gelderlander een mooi artikel over schreef. Ook Gemeente Oost Gelre en Oranje Fonds droegen bij aan de financiering. Alle sponsoren, hartelijk dank!