Café Doodgewoon op 21 maart

14-03-2018

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Levenseindekliniek, want er wordt veel  over geschreven en gesproken. Hoe werkt deze eigenlijk en hoe komt iemand ermee in contact? Café Doodgewoon organiseert een avond over dit onderwerp

Thema: ‘Wat is euthanasie?  Hoe werkt de Levenseindekliniek?’
Wanneer: woensdag 21 maart 2018
Waar: Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Tijd: Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00
Gastspreker: Evert Hendriksen, specialist ouderengeneeskunde en werkzaam bij de Levenseindekliniek

De gastspreker, arts bij Levenseindekliniek, vertelt eerst over euthanasie. Wat het is, wat de spelregels zijn en hij geeft feiten: getallen en statistiek. Daarna legt hij uit wat de Levenseindekliniek doet: wederom feiten en getallen. Tot slot geeft hij voorbeelden uit zijn ervaring en is er vooral ruimte voor discussie met de aanwezigen en voor het beantwoorden van vragen. Er is een informatietafel met o.a. flyers, boeken en  het magazine ‘Pal voor u’.

Wat is Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden, net als op veel plaatsen in ons land, ook in de gemeente Oost Gelre te organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig:  geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.

Meer informatie vind u op de website van netwerk palliatieve zorg of bel met Café Doodgewoon: (06) 13 15 91 44