Alzheimer Café: muzikale ontmoeting op 21 september

10-09-2018 - Ruurlo en Groenlo

Voor iedereen die te maken heeft met dementie of daarin geïnteresseerd is, organiseren Alzheimer Café Berkelland en Alzheimer Café Lichtenvoorde tijdens Wereld Alzheimer Dag op vrijdag 21 september muzikale ontmoetingen in Ruurlo en Groenlo.

Ruurlo, muzikale ontmoeting in de Dorpskerk

Diva Dichtbij en kinderkoor Sing a Song verzorgen samen een optreden. De toegang is gratis. Dit optreden is voor jong en oud. Voor mensen met dementie en hun partners, voor iedereen die geïnteresseerd is in wat muziek teweeg kan brengen en voor iedereen die een avondje uit wil.

Muziek voor jong en oud, heel belangrijk bij dementie
Muziek is van alle leeftijden. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan weer naar boven halen. Zoals Erik Scherder, hoogleraar in de neuropsychologie, het zegt: ‘Muziek geeft een beter leven voor jong en oud.’

Wanneer: vrijdag 21 september 2018
Waar: Dorpskerk, Kerkstraat 1 in Ruurlo
Hoe laat: van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Groenlo, Alzheimercafé in De Mattelier

Onder leiding van Audrey Veldkamp kunnen de beentjes van de vloer bij het Walzheimercafé in De Mattelier. De toegang is gratis. De dansavond is voor jong en oud, voor echtparen maar ook voor mensen met dementie en andere naasten die graag eens weer terug naar de dansavonden van vroeger willen. Kortom, voor iedereen die een muzikaal avondje uit wil. De theaterzaal in De Mattelier wordt ingericht als danszaal. Audrey Veldkamp van dansschool Vieberink in Aalten weet mensen van alle leeftijden te helpen en te motiveren om te dansen, ook mensen die minder mobiel zijn. Bij de entree wordt u verwelkomd door zangkoor Diva's aan Huis.

Toegang en aanmelden
De entree is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar oostgelderland@alzheimer-nederland.nl of door te bellen naar 06 1351 4411. Aanmelden hoeft niet per se, maar u helpt daarmee de vrijwilligers om een inschatting te maken. Bedenkt u op het laatste moment dat u wilt komen, dan is dat geen probleem. Iedereen is welkom!

Wanneer: vrijdag 21 september 2018
Waar: S.C.C. De Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411