Careaz organiseert Innovatiemarkt

01-12-2017 - Careaz


Ook in de zorg wordt het steeds gebruikelijker dat technologie zorgmedewerkers ondersteunt tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Een slimme app op de telefoon of iPad is een voorbeeld dat het zorgpersoneel kan helpen het werk makkelijker te maken. Om te laten zien dat de ondersteuning van technologie kan bijdragen aan het leefplezier van cliënten en medewerkers organiseerde Careaz in samenwerking met Azora vorige maand een innovatiemarkt voor haar personeel. 

De bezoekers hadden alle gelegenheid om kennis te maken met twintig leveranciers van producten en diensten die vallen onder 'zorgtechnologie'. De beleef-tv, Zora de robot die ouderen uitdaagt om te bewegen, en Paro het zeehondje, dat met zijn witte vacht, zijn grote ogen en zijn levensechte gedrag, zorgt voor bijzondere momenten tijdens het gebruik en interactie en communicatie stimuleert, waren daarbij erg populair bij de bezoekers. Daarnaast werden er door Jerry Fortuin en Nienke Nijhof presentaties gegeven de mogelijkheden van zorgtechnologie en de toekomst. 

Mensenwerk
"Zorg blijft mensenwerk", was een van de uitspraken die Fortuin in zijn presentatie deed. Daarnaast liet hij zien hoe snel de ontwikkelingen gaan op het gebied van technologie. "Nieuwe technologieën maken het leven zoveel makkelijker en fijner. Het is gewoon jammer om daar dan geen gebruik van te maken voor mensen die minder vitaal en mobiel zijn geworden door ziekte of ouderdom."

Leefplezier
Als ambassadeur van 'Leefplezier' zet Fortuin zich in om met veel passie en plezier zorgorganisaties te helpen in het kiezen en toepassen van nieuwe technologie. Zijn drive is daarbij in al die jaren geweest om medewerkers en cliënten te ondersteunen. Nieuwe technologie moet medewerkers meer werkplezier geven en bijdragen aan het leefplezier van cliënten. "De ervaring van de eindgebruiker is het vertrekpunt voor de inzet van technologie. Alleen op die manier doet technologie wat het moet doen. Het moet bijdragen aan meer leefplezier, meer werkplezier, meer leerplezier, minder kosten en betere resultaten", aldus Fortuin.

Voordelen
De bezoekers waren naar afloop enthousiast over de dag en gaven toe dat technologie inderdaad niet meer weg te denken is. Daarbij is het voorbeeld van de tillift voor vele erg herkenbaar.  "Ook dat is ooit een innovatie geweest en ik zou niet meer zonder willen werken", vertelt één van de bezoekers. "En van sommige dingen die ik hier zie, zie ik ook meer voordelen dan bedreigingen. Ik vraag me alleen wel af of onze cliënten er al wel aan toe zijn, het is soms allemaal wel erg 'technisch en computerachtig' en ik vraag me af of cliënten dat nog kunnen leren."

Veel bereikt
Fortuin is in antwoord op deze vraag helder. "Zorgverleners gaan over de vraag of het toepassen van nieuwe technologieën zinvol is bij een specifieke cliënt. Zij gaan, samen met cliënt en familie, over de meerwaarde die een product of dienst kan bieden. Als men in gezamenlijkheid een goed antwoord kan vinden op de 'waaromvraag', gekoppeld aan de zorgbehoefte van de cliënt, dan denk ik dat er veel bereikt kan worden."

Uitdagen
Alle bezoekers van de innovatiemarkt werden uitgedaagd om zelf met ideeën te komen waarmee binnen de beide organisaties zorgtechnologie op korte termijn toegevoegd kan worden. De ideeën worden bekeken en het beste en tevens meest haalbare idee wordt mogelijk in praktijk gebracht.

 

 

 

 

 

 

Bron: Careaz/Gelderse Post