Oud-medewerkers vieren 50-jarig bestaan

02-11-2017 - Careaz Dr. Jenny

In het Grand Café en de Orangerie van Careaz Dr. Jenny werden afgelopen zaterdagmiddag, 28 oktober, volop herinneringen opgehaald en werd er veel gelachen. Zo’n 75 (oud) medewerkers waren aanwezig op de reünie ter ere van het 50 jarig bestaan van Dr. Jenny. 

Sommige oud collega’s hadden elkaar nooit weer of heel lang niet terug gezien en al voordat de jassen uit waren, was het een gezellig weerzien. 

Terug in de tijd

Er was een flink aantal oud medewerkers aanwezig die vanaf het prille begin, in 1967 in het Rusthuis hebben gewerkt. Zij waren toen verplicht om intern te wonen en er waren strenge regels. Die regels waren ook streng voor de bewoners, is te lezen in het regelement van toen. De bewoners moesten ’s middags verplicht rusten en na 11 uur ’s avonds moest het stil zijn. Zelfs het doorspoelen van het toilet was niet gewenst gedurende de nacht.

Opmerkelijk was ook dat er vijf dames aanwezig waren die in de oude villa van Dr. Jenny hebben gewerkt in het begin van de jaren ’60. Het was bijzonder om hun verhalen te horen over hoe het er daar vroeger aan toe ging. Eén van deze dames is nu zelf bewoonster bij Careaz Dr. Jenny!

Herrineringen

Veel fotoboeken en prachtige oude documenten waren er te bekijken. Er draaide een presentatie van foto’s en er was een film te zien over de sloop, tijdelijke verhuizing en nieuwbouw van het woon-zorgcentrum. Uniformen die door de jaren heen gedragen zijn werden tentoongesteld, net als oude voorwerpen die herinneringen opriepen bij de oud medewerkers. Op de begane grond was een foto-expositie te bekijken van 50 jaar Dr. Jenny. Daarnaast was er een herinneringstafel ingericht als symbool van verbondenheid met de medewerkers die zijn overleden in voorgaande jaren.

Ook was er de mogelijkheid om een rondleiding bij te wonen. Hier werd door velen gebruik van gemaakt; er werd een kijkje genomen in het huidige zorgcentrum, de verpleegunit en de Taverne, het Europese Café op de brug!

Onder het genot van een drankje werd er bijgepraat en werden er volop herinneringen opgehaald. Aan het eind van de middag stond er een frietwagen in de binnentuin en werd er genoten van patat en snacks.

Foto

Natuurlijk moest er ook een groepsfoto gemaakt worden en de fotograaf zorgde ervoor dat iedereen aan het eind van de middag met een afdruk van de foto naar huis ging. Alle aanwezigen kijken met een goed gevoel terug op de gemoedelijke sfeer en er werden diverse afspraken gemaakt om elkaar snel weer te treffen. Al met al een zeer geslaagde middag waar de organisatie met een heel goed gevoel op terug kan kijken!

Feestelijke viering

De huidige bewoners, medewerkers en bezoekers van de dagbesteding van het woonzorgcentrum vierden deze mijlpaal ook mee en genoten van koffie en gebak. De Stichting Vrienden van Dr. Jenny hebben een super mooi cadeau aangeboden; een braintrainer. Deze werd gelijk gedemonstreerd. 's Avonds heeft een ieder kunnen genieten van The Hohner Boys die voor een gezellige muzikale avond zorgden. Er werd meegezongen, gedanst en men heeft kennis kunnen maken met de instrumenten. 

De foto-expositie is nog tot het eind van het jaar, tijdens kantoortijden, te bekijken op de begane grond van Careaz Dr. Jenny. Iedereen is van harte welkom!