Klaassen Groep klust in Dinxperlo

18-09-2017 - Careaz Dr. Jenny

Bij Careaz Dr. Jenny was het zaterdag een drukte van belang. Een groot 'klusteam' van bouwbedrijf Klaassen Groep kwam naar het woonzorgcentrum, om in het kader van elkaar ontmoeten en iets voor anderen betekenen allerlei klusjes te verrichten.

Thea Meinen van Careaz vertelt: "Eens per drie jaar organiseert bouwbedrijf Klaassen Groep een klusdag in Dr Jenny. Het is een dag waaraan medewerkers, directie en oud-medewerkers van Klaassen, met hun partners, aan meewerken. De klusdag wordt gehouden in het kader van elkaar ontmoeten, én om Dr Jenny te helpen. Samen met de mensen van Klaassen lopen we dan door ons woonzorgcentrum, om te kijken wat er moet gebeuren en wat geschikte klussen zijn om aan te pakken. Vandaag wordt onder andere het golfplatendak van de fietsenstalling vervangen, de terrassen worden goed schoongespoten, in de gang wordt behang verwijderd. We dachten dat het behang los zat, en er eenvoudig af te halen was, zodat er ook nog tijd was om weer te behangen, maar dat gaat niet lukken. Het zit zo vast… Verder wordt de klussendag opgeleukt met muziek voor de bewoners en de klussers, er zijn mensen die knieperkes en wafels hebben gebakken met de bewoners samen. Tussen de middag lunchen we samen, en na het opruimen, vanmiddag, sluiten we de dag af met een gezamenlijke barbecue."

De klussers van Klaassen Groep werden 's ochtends welkom geheten door Wim Sletterink, regiomanager bij Careaz. Sletterink geeft aan: "Dinxperlo is duidelijk iets wat de Klaassen groep en Careaz Dr Jenny bindt. Samen zetten we ons vanuit onze expertise al meer dan 216 jaar in voor de Dinxperloese gemeenschap. Daarbij moet ik wel zeggen dat u als Klaassen Groep hiervan verreweg de meeste jaren voor zijn rekening neemt. Het bedrijf staat voor een sterke maatschappelijke betrokkenheid, en vandaag laat Klaassen Groep zien dat dat niet alleen woorden zijn. Wat mooi dat zij zich vandaag geheel belangeloos inzet met klussen en activiteiten die direct of indirect bijdragen aan het welzijn van de bewoners en medewerkers van Dr Jenny. Hartelijk dank daarvoor." Ook Leo te Bogt, directeur van de Klaassen Groep, sprak de aanwezigen toe en wenste de medewerkers, oud-medewerkers en hun partners veel plezier.

De bewoners van Dr jenny hebben geen last van de drukte, ze vinden het gezellig, en wie liever wat meer rust heeft, vindt genoeg plekken om even rustig bij te komen. In de gang zijn gezellige hoekjes gemaakt, met presentaties van artikelen van de herfst. Alle betrokkenen zijn het erover eens: "Een geslaagde dag! Leuk om collega's en oud-collega's eens op een andere manier te ontmoeten. En we doen er ook nog iets goeds mee voor de Dinxperlose samenleving. Zo snijdt het mes aan twee kanten!"

Bron: Dinxpers Nieuws