Geslaagde brandweeroefening

04-08-2017 - Careaz Antoniushove

In samenwerking met de Brandweer Oost Gelre vond maandagvond 31 juli een ontruimingsoefening plaats bij Careaz Antoniushove. Een geslaagde oefening, want alle ‘slachtoffers’ werden snel in veiligheid gebracht.

Om 20.00 uur ging het brandalarm af in Careaz Antoniushove. Er bleek “brand” te zijn in een appartement op de eerste etage en rookontwikkeling op de zolder. De BHV-ers van Careaz handelden meteen: de brandweer werd gebeld en de ontruiming gestart. Binnen acht minuten stonden twee bluswagens en de brandweermannen voor de deur. Elf minuten na de alarmering waren de bewoners van de gang waar de brand was, in veiligheid gebracht. Ook de poppen die op de zolder bleken te liggen, werden gered. Met een paar kleine verbeterpuntjes werd na afloop met een goed gevoel teruggekeken op deze actie.

Goed voor mensen zorgen, ook in noodgevallen
Careaz Antoniushove en de brandweer planden samen deze ontruimingsoefening. Door deze situaties te oefenen leer je snel te reageren, duidelijk te communiceren en goed samen te werken. Bewoners konden aangeven of ze mee wilden doen en waren na afloop enthousiast. Eén van hen zei: “Ik vond het fijn en heel zinvol om te oefenen. Het geeft me een veilig gevoel”. Ook medewerkers van Careaz vonden het erg nuttig om te doen. Hopelijk is het niet nodig het geleerde ooit in een echte noodsituatie in de praktijk te brengen, maar mocht dat wel gebeuren dan zijn de hulpverleners er klaar voor!