Officiële opening openbare beweegtuin

23-06-2017 - Careaz Dr. Jenny

Bewegen leeft bij ouderen in Dinxperlo. Elke vrijdagmorgen begeleidt Lianne Geikens, welzijncoach van Careaz Dr. Jenny ruim 20 deelnemers bij het Meer Bewegen voor Ouderen. Ook voor de officiële opening van de openbare beweegtuin op vrijdag 23 juni om 10.30 uur was er tot verwondering van een van de genodigde veel belangstelling.

Bewoners van het woonzorgcentrum en de aanleunwoningen, gymnasten van Splinter (Estinea) en collega’s van Estinea zagen vrijdag hoe mevrouw Ten Brinke-Albert na het openingswoordje het eerste lint doorgeknipte. Daarna fietsten Bernadette en Daan met de duofiets door het tweede lint en kon het sportieve feest beginnen. Er stond een heuse estafettewedstrijd op het programma.

Gezellig en gezond
Lianne kijkt terug op een mooie opening: “Het was een fijne ochtend waarbij leeftijdsverschillen vervaagden. De 80+-ers deden niet onder voor de jongelui en de scores werden nauwlettend in de gaten gehouden. Hoewel iedereen goed wilde presenteren, voerden elkaar aanmoedigen en samen plezier hebben de boventoon bij het ringwerpen, jeu de boulen en fietsen.”

Open voor jong en oud
Bewegen is goed voor je, of je nu jong bent of oud. Lianne: “Dit onderwerp staat daarom hoog op de agenda van Careaz. We organiseren wekelijks activiteiten, bijvoorbeeld hier in deze tuin, waar ook mensen uit de buurt kunnen hier aan meedoen. Daarnaast stimuleren we in de dagelijkse zorg bewoners van Careaz Dr. Jenny elke dag te bewegen om zo bij te dragen aan de zelfredzaamheid en het welbevinden van de mensen.” 

De beweegtuin is voor iedereen in en om Dinxperlo vrij en kosteloos toegankelijk. U bent van harte welkom!