Café Doodgewoon op 9 mei

01-05-2017 - Careaz

Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het volgende Café Doodgewoon heeft als thema 'De notaris legt uit' en vindt op 9 mei a.s. in de middag plaats. Notaris Eric Oostrik is daarbij te gast en gaat in op de volgende onderwerpen:

- Wat houdt een levenstestament in en hoe wordt dit opgesteld?
- Wat is het verschil met een testament? Wat houdt erfrecht in?
- Waarom is het notarieel regelen van wensen belangrijk?

Kortom, wat kan er allemaal wettelijk geregeld worden voor de laatste fase van het leven en daarna.

Daarnaast wordt er antwoord gegeven op de volgende vragen: Wat gebeurt er als iemand een zwaar ongeluk krijgt, ernstig ziek wordt of gaat dementeren? Wie kan en mag iemands wensen op medisch gebied kenbaar maken aan de behandelend arts? Wie regelt voor u het beste verzorgingshuis of passende particuliere zorg? Wie kan en mag uw vermogen beheren?

Er is volop ruimte om vragen te stellen en er is een informatietafel met o.a. flyers, boeken en het magazine ‘Pal voor u’.

Informatie

Datum       Dinsdag 9 mei 2017
Thema       De notaris legt uit
Locatie      Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Tijd           Inloop vanaf 14.30 uur, het programma begint om 14.45 uur en eindigt rond 16.00

Toegang is gratis.

Café Doodgewoon wordt georganiseerd door deze samenwerkende Achterhoekse organisaties: Careaz, Marga Klompé, SKB Winterswijk, VIT-hulp bij mantelzorg, hospice De Lelie en het Netwerk Palliatieve Zorg Oost-Achterhoek.