Veel belangstelling voor lezing Dr. Scherder

20-03-2017 - Careaz

De open dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 18 maart stond bij Careaz in het teken van dementie. Met het oog op het tienjarig bestaan was de invulling van de dag anders dan gebruikelijk. Professor Erik Scherder (klinisch neuropsycholoog en bekend van o.a. De Wereld Draait Door) gaf een lezing over dit onderwerp op de locaties Antoniushove en Dr. Jenny. Met behulp van afbeeldingen en grafieken vertelde hij op een bevlogen manier over de werking en ontwikkeling van de hersenen.

Na afloop konden de bezoekers, onder het genot van een hapje en een drankje, ervaren hoe Careaz bijdraagt aan het levensgeluk van mensen met dementie. Onder andere de paro-zeehond, tovertafel en de snoezelkar werden met enthousiasme ontvangen en uitgeprobeerd.

De belangstelling voor de lezing was vooraf al overweldigdend. De aanmeldingen stroomden binnen waardoor er niet voor iedereen plek was in de zaal. Voor deze mensen bood Careaz de mogelijkheid om middels een livestream vanaf een computer of tablet de lezing mee te maken.

Al met al kan er teruggekeken worden op een geslaagde en verrijkende dag.

Bekijk hieronder een impressie van de dag: