Samen genoten van Enveloop

15-06-2016 - Careaz Dr. Jenny

Wat hebben we genoten met z´n allen!

Waarvan zult u denken? Lees het onderstaande enthousiaste verslag maar eens over de deelname van de bewoners van kleinschalige woongroep ‘Het Gielink’ locatie Careaz Dr. Jenny aan de ‘Enveloop wandeltocht’ van 5 kilometer in Dinxperlo.

Weken geleden kwam ons ter ore dat er een wandeltocht voor het goede doel werd gewandeld. Het goede doel was: ‘De inrichtng van de binnentuin’ van het verpleeghuis van Careaz Dr. Jenny en de Electrokar in Dinxperlo. Daar wilden wij natuurlijk wel ons spreekwoordelijke steentje aan bijdragen. Na de nodige voorbereiding zoals een bus regelen voor vervoer, regenponcho´s, paraplus en zelfs een compleet trainingsschema voor een echtgenoot van een van onze bewoners was het op zondag 12 juni dan eindelijk zover. Iedereen was al vroeg wakker en klaar om te gaan wandelen. Na een stevig ontbijt en nadat alle benodigde spullen in de bus waren geladen, stonden we om 10.30 uur klaar voor vertrek. Toen iedereen in de bus zat kon de busrit naar de startlocatie bij Try Out aan de Bargerdijk in Dinxperlo beginnen. Onderweg zat de stemming er al goed in. Er werd uit volle borst wandelliedjes gezongen, ‘De paden op, de lanen in…’ en ‘Ik heb een potje met…’.

Bij de startlocatie stond iedereen klaar om ons op te vangen. Wat een verrassing! Dat er zoveel familie, vrijwilligers en collega’s klaarstonden om er samen met ons een super gezellige wandel-dag van te maken! Helaas was het weer ons niet meteen goed gezind, want het druppelde een beetje. Wij lieten ons daardoor niet uit het veld slaan en startten gewoon met de wandeling, hopende dat het droog zou worden. Gelukkig konden al vrij snel de paraplus weer dichtgeklapt worden en de regenponcho´s uit. De wandelroute was goed aangegeven en zo liepen we door het prachtige coulisselandschap van de Dinxperse Achterhoek. Onderweg hebben we van alles gezien, zoals koeien, paarden, pony’s, schapen, koolzaadakkers, fazanten, meikevers (of heetten ze in juni, Junikevers?) Kortom iedereen genoot van de aandacht van de in grote getalen meelopende familie en vrijwilligers.  En vooral van de gezelligheid die dit bonte gezelschap met zich meebracht.

Het zonnetje kwam erdoor en het werd zelfs nog zo warm dat de jasjes uit gingen en de zonnebrillen op. Wat hebben we heerlijk gekeuveld met elkaar en natuurlijk genoten van al het moois om ons heen. Bij de finish stond ons alweer een verassing te wachten. We kregen een welverdiend applaus, consumptiebon, heerlijk rolletje snoep en zelfs een mooie ballonbloem voor onze topprestatie. Met z´n allen hebben we op de finishlocatie een drankje gedaan, want dat hadden we dubbel en dwars verdiend. Hierna was het tijd om aan de inwendige mens te denken. We hadden dit vooraf besproken en konden dus gelijk aanschuiven bij het sfeervolle restaurant ´De Sander´. Wat is het schitterend om met z´n allen, (schoon-)zoons, (schoon-)dochters, (klein-)kinderen, echtgenote, vrijwilligers, collega´s en niet te vergeten de maatschappelijke stagelopers van Schaersvoorde onze bewoners een onvergetelijke dag te bezorgen. Wat hebben ze genoten. En wij ook.

IEDEREEN DIE AAN DEZE GEWELDIGE DAG HEEFT BIJGEDRAGEN: ONWIES BEDANKT!

Namens Team 'Het Gielink’