Informatiebijeenkomst ouderen en ondervoeding

08-06-2016 - Careaz Thuiszorg

Careaz, Sensire en Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé

Presenteren

Kwetsbare ouderen en ondervoeding, een onderschat probleem

Eet ik wel genoeg? Heb ik een gezond gewicht? Ik merk dat het eten me de laatste tijd minder goed smaakt. Ook zit mijn horloge losser. Is dat een probleem? Wanneer moet ik me zorgen maken? Dit zijn een aantal vragen die betrekking kunnen hebben op thuiswonende ouderen. Op woensdagavond 22 juni en donderdagmiddag 23 juni 2016 zal er op deze vragen antwoord gegeven worden tijdens een informatiebijeenkomst met als onderwerp:

 "Kwetsbare ouderen en ondervoeding, een onderschat probleem".

Joset Holtslag, diëtist Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé zal de prestatie verzorgen op 22 juni. Renske Apenhorst, diëtist Sensire, zal op 23 juni dezelfde presentatie verzorgen.

Het doel van deze bijeenkomsten is het informeren van ouderen, mantelzorgers en mensen werkzaam in de zorg over ondervoeding, de signalen die wijzen op ondervoeding, de gevolgen, hoe kan ondervoeding  aangepakt worden en welke mensen/hulpverleners kun je inschakelen.

Naast de presentatie is er de mogelijkheid om verschillende energie- en eiwitverrijkte producten te proeven en u kunt uw BMI laten berekenen. Divers informatiemateriaal ligt klaar om mee te nemen. Wijkverpleegkundigen van de verschillende thuiszorgorganisaties zullen  aanwezig zijn om uw bloedsuikerwaarden en bloeddruk te meten.

Praktische informatie

  • Deelname is gratis
  • Woensdagavond 22 juni, 19.30 – 21.30: Gezondheidscentrum de Nassau, Nassaustraat 5 in Aalten
  • Donderdagmiddag 23 juni 13.30 – 16.00: Kulturhus Dinxperlo, MauritsPrinsstraat 6/Terborgseweg 3 in Dinxperlo

Het belooft een informatieve, maar ook gezellige middag/avond te worden. Dus iedereen die zich aangesproken voelt: kom gerust een kijkje nemen!