iPadcursus voor senioren

19-01-2018 - Careaz J.W. Andriessen

iPads en tablets zijn niet meer weg te denken. Bijna iedereen communiceert ermee. Speciaal voor senioren biedt Careaz J.W. Andriessen in het voorjaar een cursus aan om mee te gaan met de moderne tijd en de aansluiting met kinderen en kleinkinderen te houden. In vier middagen wordt in kleine groepjes alles rustig uitgelegd en geoefend.

Sinds 2014 biedt Careaz de iPadcursus voor senioren aan. Een succes, want al meer dan 175 senioren maakten er gebruik van. In kleine groepjes wordt spelenderwijs de basisbediening van de iPad uitgelegd. Zo leren de beginnende gebruikers onder andere internet in te zetten, bijvoorbeeld om dingen op te zoeken met Google, maar ook foto’s maken en verwijderen en e-mailen komt aan bod.

Wat zeiden senioren die de cursus al volgden?

  • De cursus verliep goed, alle onderdelen zijn van toepassing.
  • Er valt nog veel te leren, maar de basis is gelegd en ik durf nu meer te doen.
  • Alles is prima geregeld, fijne samenwerking.

In het voorjaar gaat de cursus na voldoende aanmeldingen weer van start:

  • in Borculo bij Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40, groepje van vijf tot maximaal achtpersonen
  • Data en tijd: maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op 5, 12, 19 en 26 maart en bij genoeg opgave start maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op 9, 16, 23 en 30 april een tweede cursus
  • Kosten per cursus: € 50,50
  • Deelnemers nemen zelf hun iPad of tablet mee of krijgen er tijdens de lessen één in bruikleen (het apparaat kan niet mee naar huis worden genomen)

Aanmelden of meer informatie
U kunt voor aanmelding of meer informatie terecht bij Anet Maas van Careaz J.W. Andriessen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0545) 25 11 00 of per e-mail a.maas@careaz.nl.