Vrijwilligers hard nodig!

17-03-2015 - Careaz

Bij Careaz zijn veel vrijwilligers actief. Vrijwilligers vervullen als het ware de rol van behulpzame buren of kennissen die steun en gezelligheid brengen. Vrijwilligers zijn geen mantelzorgers of vervangende beroepskrachten, maar voor cliënten erg waardevol. Ze zorgen voor het welzijn van mensen, bevorderen sociale deelname aan de maatschappij, brengen de buitenwereld binnen de muren van onze verblijfslocaties en ondersteunen beroepskrachten. Wanneer mantelzorgers, professionals en vrijwilligers samenwerken, zorgen we met elkaar voor het welzijn en welbevinden van mensen en dat vinden we bij Careaz belangrijk!

Careaz zoekt nog vrijwilligers
Nu mensen langer thuis blijven wonen, wordt er steeds meer ondersteuning en zorg bij mensen aan huis geboden. Samen met het wijkteam van Careaz zijn vrijwilligers daar onmisbaar voor bijvoorbeeld een praatje, boodschappen doen of een blokje om. Een andere vorm van ondersteuning door vrijwilligers bestaat uit hulp bij de dagopvang van Careaz: assisteren bij activiteiten zoals handwerken, bloemschikken, het samen lezen van de krant of puzzelen. En ook op de kleinschalige woongroepen is hulp van vrijwilligers van harte welkom. 

Benieuwd naar welke vrijwilligers Careaz zoekt?
Dan zijn er drie mogelijkheden:

  • u leest hier het vacatureoverzicht van Careaz J.W. Andriessen, Careaz Dr. Jenny, Careaz Antoniushove en Careaz Hof van Flierbeek,
  • u loopt woensdag 18 maart tijdens de verkiezingsdag even binnen bij onze woonzorglocaties die dan open zijn als stembureau,
  • of u komt aanstaande zaterdag 21 maart tussen 10.00 en 14.00 uur gezellig naar onze open dag van zorg en welzijn.

Het geeft een goed gevoel belangeloos iets voor een ander te doen, dus u bent van harte uitgenodigd om vrijwilligerswerk in de ouderenzorg te komen doen!