Alzheimer Café Berkelland op 9 april

27-03-2019 - Careaz J.W. Andriessen

 

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighouden.

Thema van deze maand: De rol van de huisarts bij dementie
 De huisarts is vaak de eerste waar mensen naartoe gaan als ze merken dat ze wat vergeetachtig worden. Vaak is het ook de partner die met zijn vrouw (of zij met haar man of de kinderen) aan de huisarts zijn zorgen uitspreekt over dat zijn vrouw vaker dan normaal dingen vergeet of juist ineens zo verdrietig of boos kan worden. Wat doet de huisarts om te onderzoeken of het om dementie zou kunnen gaan? Wanneer verwijst zij door naar een specialist? Op dinsdag 9 april komt mevrouw Van der Weijden in het Alzheimer Café in Borculo vertellen over wat de huisarts doet als iemand naar de dokter gaat met klachten over vergeetachtigheid en gedragsverandering. Mevrouw Van der Weijden is huisarts in Ruurlo.

Wanneer: dinsdag 9 april 2019
Waar: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo
Hoe laat: van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de website http://www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel met de Alzheimertelefoon van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland: 06-13514411