Alzheimer Café Berkelland op 8 januari

02-01-2019 - Careaz J.W. Andriessen

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighouden.

Thema van deze maand: Diagnosestelling bij dementie
Dementie is nog steeds niet te genezen. Toch is het belangrijk om bij het gevoel van ‘er klopt iets niet’ zo snel mogelijk te weten of het om dementie gaat. De klinisch geriater van de polikliniek geriatrie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk komt op 8 januari naar het Alzheimer Café om uit te leggen hoe artsen onderzoeken of er sprake is van dementie. De dokter legt uit welke onderzoeken zij in het ziekenhuis doen en hoe zij zeker weten dat het dementie is of niet en hoe ze weten dat het om een specifieke diagnose als Alzheimer gaat.

Wanneer: dinsdag 8 januari 2019
Waar: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo
Hoe laat: van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de website http://www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel met de Alzheimertelefoon van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland: 06-13514411