Alzheimer Café Berkelland op 9 juli

27-06-2019 - Careaz J.W. Andriessen

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighouden.

Thema van deze maand: Muziek helpt mensen met dementie​
Muziektherapeute Fleur Taken vertelt én zingt op dinsdagavond 9 juli in het Alzheimer Café in Berkelland. Ze vertelt waarom muziek zo belangrijk is in het contact met mensen met dementie.
Muziek is één van de laatste dingen in ons brein dat verdwijnt. Het is verweven met emoties en herinneringen. Bij dementie verdwijnen de herinneringen vaak, maar het gevoel en de emotie blijven. Door samen naar muziek te luisteren, te zingen en / of te dansen kunt u die emoties samen beleven. In het Alzheimer Café in Borculo mag u vanavond zingen en dansen, maar dat hoeft niet! U mag ook alleen luisteren naar de muziek en de informatie van Fleur.

Wanneer: dinsdag 9 juli 2019
Waar: Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo.
Hoe laat: van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op de website http://www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel met de Alzheimertelefoon van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland: 06-13514411